23. července 2013 • 15:27

Drsné Sarajevo. Chuligáni útočili na naši hospodu, hlásí fanoušek Plzně

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ze Sarajeva přicházely zprávy o násilném chování horkokrevných fanoušků Željezničaru. Ve městě, kde Viktorii Plzeň sehrála večer odvetu 2. předkola Ligy mistrů, mělo během dne dojít k napadení několika příznivců západočeského týmu. Policie další raději odvezla zpátky do hotelu, kde je hlídá až do začátku utkání (21:00). Server iSport.cz o tom informoval jeden z příznivců mistrovského týmu, který je přímo na místě.



S plzeňskými fotbalisty přicestovalo do Sarajeva několik stovek fanoušků. Někteří z nich odpoledne před utkáním čelili nepřátelským atakům divokých chuligánů z domácího tábora. Ke střetům mělo dojít v centru města i před hotelem, kde jsou fanoušci ubytováni.


"Je to tady divočejší národ. Před hotelem napadli dva lidi, ve městě došlo také k nějakým střetům. Hospodskému chtěli vymlátit podnik za to, že nás obsloužili," vzkázal pro server iSport.cz jeden z plzeňských fandů.

Policie prý západočeské fanoušky raději odvezla z centra města zpět na hotel. "Hlídají nás tady jako poklad. Jsem zvědavý, jak nás dopraví na stadion," upřesnil muž, jenž si nepřál zveřejnit svou totožnost.

Fanoušci Plzně slaví vítězství nad Teplicemi
Fanoušci Plzně slaví vítězství nad Teplicemi

Plzeňský klub o ataku směrem k vlastním fanoušků neví. "Jsme v kontaktu s českou ambasádou, o žádném incidentu nevíme. Informace o napadení nemůžu ani potvrdit, ani vyvrátit," vyjádřil se ze Sarajeva pro iSport.cz tiskový mluvčí Plzně Pavel Pillár.  

S divokými rowdies Željezničaru si není radno zahrávat. Předchází je drsná pověst rváčů, co s příznivci soupeřů nemají slitování, nevyhýbají se ani přímým střetům. Ve velkém počtu přijeli i na úvodní duel do Plzně, kde se zápas obešel bez výraznějších incidentů.

Utkání začíná od 21:00, na Olympijský stadion by mělo dorazit zhruba 18 000 diváků. Lze předpokládat, že i přes omezenou kapacitu a přítomnost atletické dráhy fanoušci vytvoří pořádně divoké prostředí...

MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 7. • 21:00
FK Željezničar Sarajevo
FK Željezničar Sarajevo
1:2
ONLINE
23. července
21:00
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí: 45. Jamak

Hosté: 5. Wágner, 30. Petržela

Sestavy

Domácí: Hadžić – B. Čolić (13. Zeljković) , Kerla, Škaljić (67. Bajić), Urdinov – Tomić, Svraka (59. Hodžić) – Selimović, Jamak, Bučan – Adilović.Trenér: Amar Osim.

Hosté: Kozáčik – Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský – Horváth, Darida – Petržela (67. Tecl), Kolář (86. Rajtoral), Kovařík – Wágner (25. Hejda).Trenér: Pavel Vrba

Karty

Domácí: Jamak, Urdinov, Selimović

Hosté: Procházka (č), Kolář, Horváth

Rozhodčí

Capela – Tomé, Rocha (všichni Portugalsko)

Stadion

Asim Ferhatović Hase Stadium, Sarajevo<br /> Kapacita: 34 630

Utkání budeme sledovat ONLINE zde »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud