3. října 2014 • 16:15

Světlice a 100 urvaných sedaček. Tak turečtí ultras řádili na Arsenalu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci Galatasaraye Istanbul zadělali svému klubu v Londýně na pořádný malér. Během středečního utkání Ligy mistrů totiž zničili na stadionu Arsenalu sedačky, používali nedovolenou pyrotechniku a na hrací plochu házeli různé předměty. UEFA okamžitě zahájila disciplinární řízení s oběma kluby.



Turečtí ultras dorazili do Anglie v hojném počtu. Galatasarayi bylo vydáno přes tři tisíce vstupenek. Neplechu začali fanoušci dělat už při cestě na stadion. V centru britské metropole jich asi 500 použilo světlice.

Ve velkém to ale příznivci tureckého klubu rozjeli až na Emirates Stadium. Světlice byly k vidění všude. V ochozech, v hledišti i na trávníku. To však nebylo vše. Turci začali ničit vše, co jim přišlo pod ruce. Londýnský klub napočítal přes 100 zničených sedaček.

VIDEO | Cesta tureckých fanoušků k Emirates Stadium

 

VIDEO| Fanoušci Galatasaraye a jejich počínání na stadionu

 

Odnesli to i domácí fanoušci. Ti byli ohrožováni mincemi a láhvemi z tureckého sektoru. Zásah světlicí utrpěl i jeden z pořadatelů, který měl fanoušky Galatasaraye na starosti. Rozhodčí Gianluca Rocchi musel dokonce na chvíli hru přerušit a kapitán hostů Wesley Sneijder se snažil rozdováděné fanoušky uklidnit.

"Kanonýři" sice vyhráli nad Galatasarayem 4:1, ale zřejmě je čeká trest od UEFA za nedostatečnou organizaci, protože Arsenal jako domácí tým ručí za bezpečí na stadionu. Stíhán bude ale také turecký klub, který zodpovídá za neukázněné chování svých fanoušků.

Podle odhadu je zničeno přes sto míst k sezení.
Podle odhadu je zničeno přes sto míst k sezení.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud