30. září 2015 • 04:59

Ospina chyboval, Arsenal má průšvih. V LM je na pokraji vyřazení

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Petr Čech jen z lavičky sledoval, jak si jeho spoluhráči v Lize mistrů pořádně zavařili. Arsenal totiž na domácí půdě nestačil na Olympiakos a ze dvou zápasů nemá ani bod. A to i kvůli chybě kolegy českého gólmana Davida Ospiny. Ještě více než jeho hrubka ale fanoušky „Kanonýrů“ straší fakt, že jejich miláčci budou mít velký problém, aby po hororovém úvodu postoupili ze základní skupiny LM.



Arsenal poprvé nepříjemně překvapil své fanoušky v úvodním duelu na hřišti Dinama Záhřeb, kde prohrál 1:2. Velký podíl na tom měl útočník Olivier Giroud, který se nechal ještě v první půli vyloučit.

V utkání s Olympiakosem tak potřeboval Arsenal zabrat. Jenže tentokrát ho srazil jiný muž, gólman David Ospina. Čechův náhradník dostal od trenéra Wengera šanci v základní sestavě, ale „předvedl“ se hlavně hloupým gólem, který dostal přímo z rohu.

VIDEO | David Ospina dostal s Olympiakosem gól přímo z rohu

A teď na Bayern!

Londýnský klub je tak po dvou zápasech základní skupiny Ligy mistrů bez bodu. A to je pořádně velký problém. Arsenal teď totiž čeká dvojzápas se silným Bayernem Mnichov (20.10. doma a 4.11. venku). Svěřenci Arséna Wengera budou muset bodovat, aspoň jednou ideálně za tři body.

Čistě teoreticky by mohl Arsenal postoupit, i kdyby s Bayernem dvakrát prohrál. Ale to by musel spoléhat na výsledky dalších dvou týmů a ještě k tomu mít zatraceně velké štěstí. Na to se určitě tým Petra Čecha spoléhat nemůže.

Arséne Wenger teď musí rozhodnout, zda pro duely s Bayernem, který zatím Olympiakos i Záhřeb v pohodě porazil, dá opět šanci Ospinovi, nebo již nechá v brance Čecha.

Zlepšit se ale musí pochopitelně celá hra Arsenalu. Jinak by mohl Lize mistrů zamávat už po základní skupině. A to by bylo pro hrdé fanoušky nepřijatelné.

David Ospina nebude na zápas vzpomínat v dobrém
David Ospina nebude na zápas vzpomínat v dobrém

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud