19. října 2016 • 09:55

Drsné boje v Madridu. Poláci se střetli s policií, kopali i do zraněných

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedají si pokoj. Radikální fanoušci Legie Varšava znovu úřadovali. Před zápasem polského celku proti Realu Madrid (1:5) vzali útokem centrum španělské metropole. Kromě pokusu o krádež v baru se pustili i do potyčky se zasahujícími policisty a po vzájemném střetu tekla krev. Přitom to není tak dávno, kdy UEFA potrestala Legii za nepokoje při utkání s Borussií Dortmund.



Tři a půl tisíce polských fanoušků v úterý vyrazilo na duel Legie v Madridu. Ne všichni však dorazili před Santiago Bernabéu v klidu. Vyhlášené tvrdé jádro hostujících příznivců udělalo před fotbalovým svatostánkém pořádné dusno, na což nejsou místní zvyklí.

Na záběrech z centra jsou vidět skupinky fanoušků, kteří se pustili do potyček s těžkooděnci, a strach z ozbrojených policejních složek jim nic neříkal. Poté, co policisté použili na běsnící fanoušky gumové projektily, rozpoutal se ještě větší boj.

VIDEO: Potyčky fanoušků s policií v Madridu

O tom víceméně svědčí pohled na trojici policistů, kteří se snaží pomoci zraněnému kolegovi a fanoušci Legie přitom do skupinky zběsile kopou a přidávají další a další údery. Respekt neměli ani z nasazené jízdní policie. Někteří se dokonce snažili shodit policisty z koní dolů.

VIDEO: Nepokoje před stadionem Realu

Tři fanoušci byli navíc zatčeni poté, co v jednom z madridských barů chtěli ukrást mobilní telefon servírky a snažili se odcizit i pokladnu.

Že příznivci Legie patří mezi nejradikálnější fanoušky, se zástupci UEFA přesvědčili již před měsícem. Tehdy při domácím utkání proti Dortmundu vzplály na tribunách drsné šarvátky, které museli zastavit až pořadatelé za pomoci použití slzného plynu, jinak se by fanoušci dostali až k hostujícímu sektoru s německými fanoušky. UEFA toto jednání okamžitě potrestala a klub bude hrát svoje další domácí utkání bez fanoušků a k tomu navíc pokutu dva miliony korun.

Polští fanoušci se policie nebáli
Polští fanoušci se policie nebáli

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud