9. března 2010 • 11:43

Hloušek je po operaci a čeká ho půlroční pauza

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalista Adam Hloušek má za sebou úspěšnou operaci zkřížených kolenních vazů, kterou absolvoval v pondělí v německém Augsburgu. ČTK to řekl hráčův manažer Pavel Paska ze společnosti ISM.



Ve čtvrtek se slávistický útočník vrací do domácího ošetřování, následovat by měla zhruba půlroční rehabilitace.

"Cítím se dobře, vůbec to nebolí. Vzali mi nějaký štěp ze šlachy zpod kolene a tím mi spravili vazy. Říkali, že se to povedlo, a všichni jsou spokojeni, že prý nemám prakticky ani žádný otok," řekl ČTK Hloušek.

Jednadvacetiletý reprezentant se zranil v prvním jarním ligovém kole v utkání proti Bohemians Praha. Nejprve jeho stav nesignalizoval žádné výrazné problémy, ale ve čtvrtek 4. března se hráč podrobil prohlídce v Mnichově u vyhlášeného odborníka Hanse-Wilhelma Müllera-Wohlfahrta, který určil rozsah zranění i nutnost operačního zákroku.

Ten v pondělí odpoledne provedl v Augsburgu jeho kolega, v tomto případě stejný specialista, jenž dal úspěšně dohromady podkolenní šlachu Tomáše Rosického.

"Ve čtvrtek Adam pojede domů, kde ho čeká šest týdnů dlouhá rekonvalescence," uvedl Paska.

Lékaři zatím žádné prognózy ohledně návratu nevyslovili, ale fotbalisté se po tomto druhu zranění obvykle vracejí na trávník nejdříve za půl roku.

"Již dnes jsem začal s první rehabilitací, zatím jen mírně hýbu s kolenem. Pokračovat v ní budu doma a za šest sedm týdnů pojedu na kontrolu," uvedl Hloušek, kterému prý jeho spoluhráči udělali velkou radost výhrou 3:2 v pondělní dohrávce 18. kola s Českými Budějovicemi.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud