6. května 2012 • 18:55

Plzeň žije! Výhru v Boleslavi vystřelil před koncem Ševinský

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně stáhli náskok Liberce v čele tabulky na tři body a stále jsou ve hře o titul. V Mladé Boleslavi se ale Viktroia dlouho trápila, klíčové vítězství vystřelil až tři minuty před koncem po teči střely Vladimíra Daridy František Ševinský.



Plzeňští trenéři před zápasem neplánovaně vyměnili gólmany. Na původním zápise o utkání byl uveden jako jednička Pavlík, ale ten se zřejmě zranil a do branky se postavil Čech. V základní sestavě překvapivě chyběl i nachlazený kapitán Horváth, jehož nahradil Procházka.

Na plzeňských kombinačních schopnostech se to však neprojevilo a první velké šance přicházely už po deseti minutách hry. Darida nejprve ve vápně tvrdě pálil a o chvíli později zblízka hlavičkoval vedle.

Domácí se poprvé výrazněji projevili v útoku ve 22. minutě, kdy Kulič vysunul Chramostu, ale ten měl k míči daleko a Čech vytěsnil střelu na roh. V mnohem ideálnější pozici k otevření skóre se objevil po půlhodině hry Mareš, jenž zakončoval Bulutův brejk do vybíhajícího plzeňského gólmana.

Těsně před koncem úvodního poločasu měli hosté k dispozici přímý kop z osmnácti metrů, ale Bakoš neprostřelil boleslavskou zeď.

I ve druhém poločase měli Plzeňští výraznou územní převahu, jenže do pokutového území se příliš nedostávali a střely Procházky a Pilaře zpoza šestnáctky nebyly nebezpečné.

Až v 67. minutě nastoupil hostující Horváth a jako první musel sledovat dalekonosnou střelu boleslavského Mareše, kterou Čech s vypětím všech sil vyrazil na břevno. Stejná část konstrukce branky uchránila od inkasování v 81. minutě i domácí, do břevna se opřel Horváth z přímého kopu přibližně z 25 metrů. Odražený míč si navíc do tyče tečoval domácí stoper Rolko.

Plzeň se však přeci jen gólu dočkala. V 88. minutě doputoval míč na hranici pokutového území k Daridovi, jehož střelu tečoval k tyči spoluhráč Ševinský. Hosté už výhru uhájili, protože boleslavský Bulut trefil v závěru jen tyč.

FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Branka: 87. Ševinský. Rozhodčí: Příhoda - Filípek, Mencl. ŽK: Kulič, Táborský, Kysela, Bulut - Darida. Diváci: 3854.
Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Rolko, Johana, Janíček (36. Táborský) - Kúdela, Ščuk (90. Synek) - Bulut, Kulič, Mareš - Chramosta. Trenér: Koubek.
Plzeň: Čech - Rajtoral, Čišovský, Ševinský, Limberský - Procházka, Darida (89. Hájovský) - Petržela, Kolář, Pilař (78. Wágner) - Bakoš (67. Horváth). Trenér: Vrba.

Zápasy Teplice - Dukla a Olomouc - Jablonec sledujte ONLINE zde »

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud