10. února 2016 • 19:07

Pohádka! Příbram porazila CSKA a je v osmifinále juniorské LM

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to tam! Mladí fotbalisté Příbrami porazili v play off juniorské Ligy mistrů silné CSKA na penalty a zahrají si tak osmifinále. Domácí mladíci sice prohrávali 1:2, ale ve druhém poločase vyrovnali z penalty na 2:2. V následném rozstřelu pak proměnili všechny pokutové kopy, naopak fotbalisté ruského celku jednou minuli.



"Jsem obrovsky hrdý, protože se určitě připravujeme v daleko jiných podmínkách než CSKA. Klobouk dolů před kluky, protože to všechno zvládli, a myslím, že jsme si vítězství i postup zasloužili," řekl novinářům trenér Janota.

Vyřazovací část Youth League se na rozdíl od seniorské Ligy mistrů hraje pouze na jeden zápas. A Příbram doma začala velmi aktivně. Střelu Laňky ještě zneškodnil brankář Pomazun, ale ve 13. minutě už Chaluš otevřel skóre hlavou po standardní situaci.

CSKA dostalo červenou! Příbram z penalty se štěstím vyrovnala
Video se připravuje ...

Vstup do druhého poločasu ale vyšel mnohem lépe moskevskému týmu. Těsně po pauze srovnal Kučajev a za dalších deset minut Gordjušenko povedenou střelou z dálky otočil skóre. "Dá se říct, že CSKA neměl tolik šancí. Dvakrát nám krásně trefili balon zpoza vápna, ale tak to bohužel ve fotbale je. My jsme se ale pak obrovsky zvedli a zabojovali jsme," uvedl Janota.

Příbramští se za hustého sněžení drali za vyrovnáním. Střelu Ayonga brankář CSKA vyrazil jen před Hlavatého, kterého v šestnáctce stáhl Alibekov a dostal červenou kartu. Nařízenou penaltu v 71. minutě se štěstím proměnil Januška. "Bylo to na nervy, trošku jsem se bál, že už to gólman má, ale spadlo to tam. Měli jsme asi i trošku štěstí," uznal obránce Matěj Chaluš.

Paráda v juniorské Lize mistrů! Chaluš poslal Příbram do vedení 1:0 nad CSKA
Video se připravuje ...

Domácí dvacetiminutovou přesilovku nevyužili a o vítězi musel rozhodnout penaltový rozstřel. Až v páté sérii selhal hostující Jusupov, jehož pokus Jedlička vyrazil na tyč. Pátý pokutový kop Příbrami vstřelil opět Januška.

"Je fantastické, že jsme zase postoupili dál. Nejde to ani popsat, euforie je veliká. To, jak nás všichni hnali na tribunách, jsem ještě nezažil. Jsem obrovsky rád, že jsme to zvládli. Gól je třešnička na dortu," prohlásil Chaluš. "Hlavně v osmifinále nechci Záhřeb, chtěl bych někoho zvučeného, třeba Barcelonu. To by bylo fantastické," dodal příbramský stoper.

Příbramští se za hustého sněžení drali za vyrovnáním. Střelu Ayonga brankář CSKA vyrazil jen před Hlavatého, kterého v šestnáctce stáhl Alibekov a dostal červenou kartu. Nařízenou penaltu v 71. minutě se štěstím proměnil Januška.

Domácí dvacetiminutovou přesilovku nevyužili. V penaltové rozstřelu selhal až v páté sérii Jusupov, jehož pokus Jedlička vyrazil na tyč. Pátý pokutový kop Příbrami vstřelil opět Januška.

Utkání fotbalové juniorské Ligy mistrů:

1. FK Příbram - CSKA Moskva 2:2 (1:0), na penalty 5:4
Branky: 13. Chaluš, 71. Januška z pen. - 46. Kučajev, 56. Gordjušenko. Rozhodující penaltu proměnil Januška.

Sestava Příbrami: Jedlička - Makoš, Chaluš, Holý, Růžek - Květ - Hlavatý, Januška - Šrain, Ayong, Laňka. Trenér: Janota.

Mladíci Příbrami se radují ze vstřeleného gólu do sítě CSKA Moskva
Mladíci Příbrami se radují ze vstřeleného gólu do sítě CSKA Moskva

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud


Články odjinud