10. července 2014 • 20:08

Nizozemcům se nechce hrát. Třetí místo je mi ukradené, tvrdí Robben

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Semifinále končili naštvaní. Totálně. Na sebe, že při hře nedokázali dotlačit ani jednou míč do sítě. Na Argentince, že vyhráli jen díky většímu štěstí při penaltách. Fotbalisté Nizozemska připustili, že po těsné prohře se jim na závěr MS ani příliš nechce do sobotního utkání o bronz s Brazílií.



Oba dva týmy si představovaly jiné zakončení turnaje. Brazilci i Nizozemci už se viděli v nedělním finále, které po měsíci uzavře fotbalový karneval v Jižní Americe. Ze semifinálových bojů ale vyšli jako smutní poražení, utěšit jejich bolest má sobotní zápas o bronz. Jenže unavení hráči Nizozemska by už raději spálili kopačky a odjeli se regenerovat na pláž k moři.

"Třetí místo mi může být ukradené. Počítá se jen titul. Zápas o bronz by se ani neměl hrát," prohlásil viditelně zklamaný Robben . Největší hvězda Nizozemska se ve středu prosadila jen z pokutového kopu při rozstřelu a po semifinále s Argentinou těžce kousala těsnou porážku.

Po konci semifinále zamířil Arjen Robben za svojí manželkou a synemFoto EPA

Následný zápas o třetí místo leckdo opravdu nemusí. Jdou do něj vyšťavené celky, navíc zklamané po nedávné porážce. Skončit těsně pod vrcholem, když na absolutní špičku koukáte už z předposledního schůdku, opravdu bolí.

"Ten zápas by se nikdy neměl hrát, říkám to už deset let. Je to nespravedlivé. Máme o jeden den méně na zotavení se než náš soupeř," volil ostrá slova nizozemský kouč Luis van Gaal před sobotním duelem o konečné třetí místo s Brazílií (sobota 22:00 ONLINE).

Van Gaal vidí v zápase o bronz ještě jedno velké minus. "Nejhorší na tom podle mě je možnost, že dvakrát za sebou prohrajete. Z turnaje, na kterém jste dosud hráli úžasně, pojedete domů jako poražení jen proto, že jste ztratili poslední dva zápasy. To nemá se sportem nic společného," zlobil se.

V těžké pozici půjdou do utkání i domácí Brazilci. Při debaklu 1:7 s Německem utrpěli historickou porážku, celý národ při sledování zápasu trpěl. Dokáží fanoušci hráčům odpustit a podpoří svůj tým i v posledním představení na domácí půdě?

Speciální příloha iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde »

Martin Demichelis diskutuje s Wesleyem Sneijderem
Martin Demichelis diskutuje s Wesleyem Sneijderem

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud