11. července 2014 • 15:25

Dojemné gesto fanouška Brazílie. Po ostudě předal pohár Němcům

Autor: cas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tento starší muž se zlatým pohárem v ruce se stal symbolem smutku všech brazilských fanoušků. Jeho jméno je Clovis Acosta Fernandes (59) a při hrozivé porážce v semifinále MS s Německem 1:7 byl nejčastějším cílem televizních kamer. Na nich bylo vidět, jak se mazlí s pohárem pro mistry světa se slzami v očích. Přesto v sobě po zápase našel dost sil, aby uznale daroval repliku slavné trofeje slavícím fanouškům soupeře.



Vášnivý fanoušek národního týmu Brazílie byl po zápase zachycen, jak předává svou trofej německým fanouškům. Neobyčejné gesto zdůvodnil v rozhovoru pro německý Bild: "Manželka mi před zápasem řekla, ať se trofej dostane do Maracaná (místo konání finálového zápasu) ve správných rukou." 

Proč ale předal trofej německým fanouškům a ne argentinským? "Mé srdce je nakloněno oběma stranám. Ve městě, kde žiji, mám mnoho kamarádů z Argentiny. Německo mám však hluboko v srdci, protože v roce 2006 uspořádali fantastický šampionát," vyprávěl nadšeně. 

Na dotaz, kolikáté je to jeho MS, odpověděl: "Po mistrovstvích jezdím od roku 1990. Nevynechal jsem ani jedno." Věrný fanoušek jezdí s Brazílií i na jiné turnaje, a díky tomu navštívil už 66 zemí celého světa.

"Nejlepší zážitek mám ze zápasu Brazílie-Německo na MS 2002. Tehdy jsme ve finále vyhráli 2:0. To jsme bohužel letos v semifinále nezopakovali a potupná prohra s Německem je naopak mojí nejhorší vzpomínkou na fotbal," odpověděl smutně Brazilec, který se už chystá na příští mistrovství světa v Rusku.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud