12. července 2014 • 12:36

Je Messi před finále na dně? Každá jeho noha váží 100 kilo, tvrdí otec hvězdy

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do finále MS s Němci nepůjde Argentina zítra jako favorit. Jihoamerický tým soupeře nedrtí, na góly se nadře, z šedi vystupuje jen Lionel Messi, autor čtyř branek. "Že by nehrál? Nemyslitelné," shodují se na sociálních sítích argentinští fanoušci, které vyděsila zpráva, že by jejich idol neměl být na finále připraven.



Rozruch vyvolalo prohlášení Messiho otce Jorgeho. "Cítí se, jako by každá jeho noha měla 100 kilo," prohlásil pro brazilský list Folha de Sao Paulo Messi. "Je úplně vyčerpaný."

Není se čemu divit, Argentina ve vyřazovací fázi šampionátu odehrála tři zápasy v devíti dnech, žádný z nich nebyl jednoduchý. V osmifinále se Švýcary zachránila Messiho a spol. od vyrovnání v nastaveném čase až branková konstrukce, následoval ubráněný výsledek 1:0 s Belgií a zatím závěrečná semifinálová přetahovaná s Nizozemci, kterou musel rozetnout až penaltový rozstřel.

Messi všech šest utkání na MS, vyjma Nigérie, kdy byl střídán v 63. minutě, odehrál kompletní, plnou porci minut. Trefil se čtyřikrát, obstaral tak přesnou polovinu argentinské gólové produkce na turnaji.

Lionel Messi odpočívá při tréninku. Bude na finále připraven?
Lionel Messi odpočívá při tréninku. Bude na finále připraven?

Ve finále se Messi postaví silnému Německu, které si je dobře vědomo jeho síly. "Máme na něj připravený speciální plán, jak ho eliminovat," nechal se slyšet asistent Hansi Flick. "Odtajňovat ho ale samozřejmě nebudu."

Messi středeční penaltovou výhru nad Nizozemci věnoval tragicky zesnulému argentinskému novináři, který ve stejný den zahynul v taxíku při autonehodě.

"Velké objetí celé Argentině a především tobě, Jorge. Toto vítězství je především pro tebe, upřímnou soustrast celé tvé rodině," napsala hvězda Barcelony.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud