12. července 2014 • 04:50

Útok Neymar–Messi–Suárez? Otázky kolem nové posily Barcelony

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

S příchodem Luise Suáreze do Barcelony, které se upsal na pět let, vznikne nejúdernější ofenzivní trojice na světě. Od Neymara, Lionela Messiho a nové posily z Liverpoolu si fanoušci katalánského klubu slibují požehnaně gólů i trofejí. Nejprve ale musí Suárezovi vypršet čtyřměsíční trest za kousnutí italského obránce Giorgia Chielliniho. Teprve pak se vrhne do akce.



Na jakém postu bude Suárez hrát?
Pokud Barcelona zachová systém na tři útočníky (nepředpokládá se, že by ho změnila), Suárez vyběhne s Neymarem na křídlech. S taktickými úkoly se zřejmě bude často přesouvat na hrot, zde má ale jinak rezervované místo na dlouho dopředu Lionel Messi. Pozice uprostřed patří jemu, v roli „falešného útočníka“ se stahuje mezi záložníky. S tím jistě Barcelona Suáreze vyrozuměla, aby se neopakovala několik let stará situace. To když si Messi vydupal post středního útočníka u trenéra Josepa Guardioly a vystrnadil Zlatana Ibrahimovice. Atmosféra v kabině byla neúnosná a švédský útočník musel nakonec odejít.

Jaké bude nosit číslo?
Na tuto otázku již odpověděl čtvrteční přestup Alexise Sáncheze z Barcelony do Arsenalu. Pro Luise Suáreze se uvolnila devítka, kterou klub okamžitě natiskl k jeho jménu a začal prodávat v autorizovaných prodejnách. Trikot s jeho jménem se objevil na pultech značkových obchodů dokonce už několik dní před oficiálním potvrzením transferu.

Co si Barcelona od Suáreze slibuje?
Góly. Hodně gólů. Větší údernost ofenzivy. Ne že by byla doposud malá, ale se Suárezem bude ještě větší. „Je jedním z nejproduktivnějších útočníků v Evropě. Od sezony 2005-2006 každý rok nastřílel minimálně deset ligových branek. V posledním ročníku v Liverpoolu nasázel dokonce 31 gólů,“ chlubí se Barcelona. Otázkou je, jestli bude klapat spolupráce tří hvězdných kanonýrů. Liverpool hrál na Suáreze, Santos na Neymara, ale v Barceloně je jedničkou Messi. Akceptuje to uruguayský forvard?

Proč opustil Liverpool?
„Doufám, že pochopíte, proč jsem to udělal,“ řekl Suárez fanouškům. „Hrát a žít ve Španělsku, kde bydlí rodina manželky, je mým celoživotním snem a ambicí. Věřím, že teď nastal čas pro přestup.“ Pravdou je, že odstěhovat se z chladné Anglie lákalo Suáreze delší dobu. Už před rokem rozeslal otevřený dopis, ve kterém žádal Liverpool o přestup. Nakonec zůstal, což jeho kariéře pomohlo. Teď už mohou fanoušci „reds“ jen vzpomínat na jeho branky u videosnímku, který zveřejnil britský deník The Sun.

Jak to bude s trestem za kousnutí?
Přestupem do Barcelony se na trestu nic nemění. Poslední nadějí je teď pro Suáreze odvolání ke Sportovní arbitráži CAS v Lausanne. U odvolací komise FIFA neuspěl. „Je to naprosto drakonický, totalitní a fašistický trest. Věříme, že se nám podaří trest zrušit. Spravedlnost si dává na čas, ale přijde,“ prohlásil hráčův právník Alejandro Balbi. Pokud Suárez neuspěje ani u CAS, k týmu Barcelony se připojí až na konci října.

Co všechno Suárez nesmí?
Čtyřměsíční trest obsahuje nejen stopku v utkáních, ale i zákaz trénování a přípravy s mužstvem. Suárez se nemůže účastnit žádných fotbalových a marketingových aktivit (autogramiády, reklamní akce atd.). Má zakázáno navštěvovat zápasy přímo na stadionu a nesmí ani nijak využívat prostory tréninkového centra Barcelony. Připravovat se smí jedině individuálně, což může mít vliv na jeho výkonnost na konci trestu.

Která trojice je lepší? Real vs. Barcelona.Foto twitter.com

Jak se změnil tým Barcelony za poslední týdny?
Gerarda Martina vystřídal na lavičce nový kouč Luis Enrique, od kterého si vedení klubu slibuje rozjezd nové a úspěšné éry Barcelony. S tím souvisí i změny v hráčském kádru. K týmu se již připojili brankáři Marc-André ter Stegen, Claudio Bravo a záložník Ivan Rakitič. Suárez je čtvrtou velkou posilou. Naopak odešli třeba Cesc Fábregas (Chelsea) a Alexis Sánchez (Arsenal). Smlouvu neprodloužila dlouholetá brankářská jednička Víctor Valdés, obránce a kapitán Carles Puyol ukončil kariéru. Neustále se mluví také o odchodu Xaviho, který již údajně podepsal předběžnou smlouvu v Kataru.

Jak by mohla vypadat sestava Barcelony?
Bravo (Ter Stegen) – Dani Alves, Mascherano, Piqué, Alba – Rakitič, Busquets, Iniesta – Suárez, Messi, Neymar.

Luis Suárez utvoří v Barceloně silnou útočnou trojici s Neymarem a Lionelem Messim.
Luis Suárez utvoří v Barceloně silnou útočnou trojici s Neymarem a Lionelem Messim.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud