13. června 2008 • 23:40

Henry: Výsledek je krutý

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nizozemci potvrdili formu a zkoprnělé Francii nasázeli čtyři góly. Konečné skóre vyvolalo zklamání v týmu galského kohouta, porážku považují za vysokou.



Fotbalisté Francie litovali, že je k nim porážka 1:4 v ofenzivním utkání s Nizozemskem příliš krutá.

"Museli jsme hrát útočně a pokusit se vyhrát. Soupeř ukázal obrovskou kvalitu. Své šance jsme si taky dokázali vytvořit, bohužel v některých situacích jsme měli smůlu," posteskl si francouzský trenér Raymond Domenech.

Zklamaný byl i kanonýr Thierry Henry. "Výsledek je dost krutý, když se podíváte na to, jak zápas vypadal. Ale to samé se Nizozemcům povedlo proti Itálii, kdy se také spoléhali na brejky.

Dostali jsme se k některým šancím, ale Nizozemci ty své skvěle proměnili. Přesto si myslím, že jsme hráli docela dobře. Teď musíme porazit Itálii a doufat, že Rumunsko nezdolá Nizozemce," vzhlížel Henry k poslednímu utkání ve skupině s Itálií, v němž potřebují Francouzi uspět.

Nizozemci si s přehledem zajistili vítězství ve skupině C, označované za nejsilnější na turnaji, a pomalu se stávají jedním z hlavních kandidátů na celkové vítězství.

"Zase se nám povedl začátek, měli jsme dobrou první část zápasu a bylo pro nás výborné, že jsme brzy otevřeli po rohovém kopu skóre," pochvaloval si nizozemský kouč Marco van Basten.

"Francie pak musela bezpodmínečně otevřít hru a my jsme se dostali pod tlak. Ve druhém poločase už jsme zase hráli dobrý fotbal a spoléhali se na protiútoky, z kterých jsme mohli dát ještě víc gólů," dodal.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud