19. listopadu 2011 • 14:50

Šmicer půjde na kobereček! Zklamal mě, řekl Pelta. Odvolá ho?

Autor: fot
Vstoupit do diskuse
70
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Divoké oslavy reprezentantů během návratu z Černé Hory budou mít ještě dohru. Počínání fotbalistů, kteří cestou roztrhali jednotné obleky a na letišti v Podgorici skandovali urážlivý pokřik o Radku Drulákovi, bude muset vysvětlit manažer národního týmu Vladimír Šmicer na pondělním zasedání výkonného výboru FAČR.



Euforie proměněná v urážky největšího kritika a demolici svazových obleků, to byl obrázek zpáteční cesty českých fotbalových reprezentantů z Podgorici. Jejich svérázná oslava postupu vyvolala spoustu reakcí fanoušků – i lidí z fotbalového prostředí.

„Chování reprezentantů bylo neomluvitelné,“ prohlásil čerstvě zvolený předseda FAČR Miroslav Pelta v rozhovoru pro TV Nova. Ten měl původně pro skandál celkem pochopení a mluvil o amnestii pro vyvádějící fotbalisty, nicméně posléze své stanovisko přehodnotil.

„Zklamal mě především přístup manažera Šmicra,“ označil Pelta ze svého pohledu hlavního viníka celé ostudy.

„Proto ho pozvu na pondělní zasedání výkonného výboru, kde budeme chtít slyšet vysvětlení. Nechci tady avizovat nějaké personální změny, ale pokud bude většina kolegů pro…“ naznačil boss českého fotbalu, že Šmicrova pozice není zdaleka pevná.

Čeští fotbalisté slavili postup na EURO i pokřikem \\\"Radek Drulák nemá ču****!\\\"
Video se připravuje ...

„Je to velká škoda. Kluci si tím hodně degradovali výkon a tu – v uvozovkách – slávu, kterou si úspěšným koncem kvalifikace a baráží vydobyli,“ prohlásil v rozhovoru pro server isport.cz Karel Poborský, někdejší reprezentant, v současnosti majitel Dynama České Budějovice a člen výkonného výboru FAČR.

Pelta zvažuje odvolání Šmicra
Podle informací serveru Aktuálně.cz by oslavy českého postupu mohlo stát Šmicra místo reprezentačního manažera. Nový předseda FAČR Miroslav Pelta prohlásil, že je k mužstvu potřeba postavit muže s pevnější rukou. Mohlo by do konce jít o Jozefa Chovance, kterému hrozí odvolání ze Sparty Praha.

Mnoho otázek na návrat z Černé Hory, kde národní tým úspěšně završil svou cestu na EURO 2012, směřovalo na serveru isport.cz i na Theodora Gebre Selassieho, který se na něm zúčastnil online rozhovoru se čtenáři.

„Bylo to způsobené velkou euforií a radostí, že jsme i těm, kteří nám nevěřili, dokázali, že jsme to zvládli,“ vysvětloval liberecký pravý bek počínání reprezentantů.

„Souhlasím, že pokřik nebyl nejšťastnější. Je to týmový sport, takže jsme v tom jako tým,“ připouštěl, že způsob, jakým reprezentanti oslavovali, byl nevhodný.

Fotbalisté přiletěli z Černé Hory kolem půl třetí hodiny v noci. Po oslavách v letadle měli roztrhané oblečení.
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
70

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud