11. června 2016 • 12:12

Češi na EURO: Pohoda a legrácky. Zápasník Vrba „škrtil“ mluvčího

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FRANCIE | Sobotní dopoledne na stadionu v Tours? V táboře české fotbalové reprezentace na EURO zatím samé úsměvy, legrácky a pozitivní nálada. Odvázal se i trenér Pavel Vrba. V úvodní čtvrthodince otevřené pro novináře na trávníku vtipkoval s tiskovým mluvčím Ondřejem Lípou. Vzal ho do kravaty a fotografům tak nabídl vděčné snímky.



Čeští fotbalisté si v Tours naposledy zatrénovali před nedělním odletem do Toulouse. Tam o den později v 15 hodin vstoupí do evropského šampionátu proti Španělsku. „Čeká nás těžký soupeř, ale i na favorita se dá zahrát,“ burcoval už v pátek obránce David Limberský .

Zatím se česká družina snaží udržovat v pozitivní náladě. V úvodní otevřené patnáctiminutovce sobotního tréninku tým samozřejmě ještě nenacvičoval konkrétní věci na Španělsko, to si trenér Vrba nechal až na uzavřenou část přípravy.

Že tys jim něco prozradil! Český kouč Pavel Vrba na tréninku vtipkuje s mluvčím reprezentace Ondřejem Lípou
Že tys jim něco prozradil! Český kouč Pavel Vrba na tréninku vtipkuje s mluvčím reprezentace Ondřejem Lípou

V části, kterou mohli sledovat novináři, ukázal český kouč veselou tvář. Když se hráči rozcvičovali, debatoval s tiskovým mluvčím Ondřejem Lípou. Pak ho v legraci chytil do kravaty, možná, aby náhodou něco nevyzradil přítomným žurnalistům. „To máte záběry, co?“ zahlásil Vrba směrem k fotografům.

Trenér nevypadal, že by se měl z blížícího startu EURO sesypat, jak v nadsázce prohlásil český kapitán Tomáš Rosický . Legrace ale půjde už brzy stranou. V neděli po obědě se tým letecky přesune do Toulouse. Tam absolvuje předzápasový trénink a v pondělí od 15 hodin se půjde na věc.

Z pohledu českého týmu je důležité, že i na sobotním tréninku bylo přítomných všech 23 hráčů, všichni bez zdravotních obtíží a připravení na start velkého turnaje. „Já se těším na každý zápas, určitě i proti Španělům. Viděli jsme video, je to trošku fofr. Ale dá se hrát s každým,“ řekl obránce Pavel Kadeřábek .

Vše o EURO 2016 najdete ZDE »

Rosický proti Španělům v útoku? Vrba o té variantě přemýšlí
Video se připravuje ...

De Geův skandál? Jsme v šoku, říká španělský novinář
Video se připravuje ...

Který jazyk chcete? Jak Čech odpovídal anglicky, španělsky a francouzsky
Video se připravuje ...

Fotbalisty přijal starosta Tours. Mít je tady je dvojnásobná radost, řekl
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud