11. září 2012 • 10:30

Anglie povolala 17letou raketu Sterlinga. Podívejte se, co umí!

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Anglická fotbalová reprezentace přišla před dnešním kvalifikačním soubojem s Ukrajinou o Thea Walcotta, ale kouč Roy Hodgson nemusí smutnit. Křídlo Arsenalu totiž nahradí nejnovější anglický talent – Raheem Sterling z Liverpoolu.



Sedmnáctiletý Raheem Sterling uchvátil anglický fotbal a jeho kariéra nabrala raketový start. Zápasy za Liverpool, povolání do reprezentace, rychlonohý záložník zažívá nejlepší období své kariéry.

Sterling byl přitom jen jedním z mnoha nákupů kouče Beníteze během jeho působení v Liverpoolu. V roce 2010 přišel z Queens Park Rangers za přibližně 600 tisíc liber (19 milionů korun) s případnými bonusy.

Na anglický talent to nebyla nijak závratná částka - a tedy s ní nepřišla ani nijak veliká očekávání.

Jenže Sterlingova hvězdička začala zářit. Nejprve v juniorských soutěžích, v mládežnickém Anglickém poháru dokonce jednou nasázel pět gólů Southendu!

VIDEO: Mladíci Liverpoolu zválcovali Southend

A pod trenérem Kennym Dalglishem se v minulé sezoně ve věku sedmnácti let a 107 dní jako jeden z nejmladších hráčů "Reds" v historii dočkal i pár minut v Premier League.

Svým talentem a výkony si také zachoval důvěru Dalglishova nástupce. Liverpoolský kouč Brendan Rodgers v nové sezoně Sterlinga nasadil jak v Evropské lize, tak proti úřadujícím ligovým mistrům z Manchesteru City.

VIDEO: Sterlingovo představení proti Bayeru Leverkusen

Ani tady se však Sterlingova cesta do oblak nezastavila. Vrchol kariéry rodáka z jamajského Kingstonu, který se v pěti letech s rodiči přestěhoval do Londýna, přišel v pondělí.

Sedmnáctiletého záložníka povolal jako náhradu za nemocného Thea Walcotta trenér Roy Hodgson do anglické reprezentace.

Další dosaženou metou rakety jménem Sterling tak může být už dnes večer zápas kvalifikace o účast na MS 2014 s Ukrajinou. Doletí ke hvězdám, anebo se ani neodlepí od startovací rampy na lavičce?

K neuvěření. Na snímku Raheem Sterling sice nechápe, jak mohl minout v dobré šanci, stejně tak by ale mohl přemýšlet o svém raketovém vzestupu
K neuvěření. Na snímku Raheem Sterling sice nechápe, jak mohl minout v dobré šanci, stejně tak by ale mohl přemýšlet o svém raketovém vzestupu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud