Tomáš Podvín
8. října 2016 • 12:45

Nedvěd burcuje Čechy: Nesmíme se Němců bát! Lídrem může být Krejčí

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebát se. To je hlavní vzkaz legendárního Pavla Nedvěda českým reprezentantům pro dnešní zápas v Německu. „Domácí jsou jasným favoritem, ale musí cítit, že i my jsme nebezpeční,“ tvrdil bývalý hráč Sparty, Lazia či Juventusu na akci pro mladé fotbalisty Tangosquad v Praze.



Nejdřív sledoval nové naděje v rámci speciální akce Adidasu s názvem Tangosquad, jenž chce dostat mladé fotbalisty „do ulic“. Poté se Pavel Nedvěd soustředil na jejich starší kolegy. Reprezentace totiž dnes odehraje druhý kvalifikační zápas o postup na MS 2018 na půdě Německa, což si její bývalý lídr nemůže nechat ujít.

Česká legenda Nedvěd: Jak na Němce? Musíme zlobit
Video se připravuje ...

„Rozhodne momentální forma. Němci jsou velký favorit i díky své povaze, doma určitě nebudou chtít ztratit, navíc kvalifikace je teprve na začátku. Půjdou do toho s maximální koncentrací, o to to budeme mít těžší,“ uvědomuje si bývalý reprezentační kapitán.

Nedvěd ale zároveň věří, že Češi nemusí být v Hamburku jen v roli sparingpartnera. „Kluci nastoupí na fantastickém stadionu, nejsou favorité, nemají co ztratit, můžou si zahrát skvělý fotbal. Takže myslím, že je potřeba se nebát a hrát ofenzivní fotbal,“ říká.

„Musíme samozřejmě pozorně bránit, ale nemůžeme zalézt a jen čekat na gól. Musíme je zlobit. Aby věděli, že proti nim stojí mužstvo, které je nebezpečné,“ dodává Nedvěd.

V Hamburku se Němcům nedaří. "Teď to bude jiné," slibuje Khedira
Video se připravuje ...

Bývalý vynikající fotbalista si nicméně uvědomuje, že česká reprezentace zaznamenala před těžkým zápasem těžkou ztrátu. Tou je vynucená absence Vladimíra Daridy . „Ano, to je velká ztráta. Vláďa Darida je základní stavební kámen nově budovaného týmu. Není to jen kvantina, ale hlavně kvalita,“ chválí Nedvěd záložníka Herthy Berlín.

Kdo by se tedy měl stát hlavním tahounem českého outsidera? „Doufám, že to převezme Láďa Krejčí , který má skvělou formu, což dokazuje svými výkony v Boloni,“ tvrdí Nedvěd, který má právě Krejčího i Patrika Schicka ve „své“ Itálii hodně na očích.

Jarolím: Pokud nebudeme odvážní směrem dopředu, bude to špatné
Video se připravuje ...

„Už se tam o nich začíná mluvit, protože vstup do nového angažmá měli oba hodně dobrý. Krejčí hraje v Boloni o něco víc, ale kdykoliv nastoupil Schick, tak dokázal, že na to má a v Sampdorii s ním počítají. Myslím, že vstup měli oba famózní,“ prozrazuje viceprezident Juventusu.

Kromě dvou krajánků z Itálie bude podle Nedvěda reprezentace v kvalifikaci o MS potřebovat další lídry. „Tým se teprve tvoří, trenér Jarolím pozval i nové hráče. Myslím, že bude muset najít základní osu, lídra v obraně, záloze i útoku. Hodně bude určitě hrát Tomáš Sivok , důležitým hráčem je Vláďa Darida,“ nastiňuje závěrem Nedvěd.

Jestli jeho přání čeští fotbalisté splní, sledujte v podrobném ONLINE přenosu od 20:45 na iSport.cz.

Löw: Češi jsou naším největším soupeřem ve skupině
Video se připravuje ...

Kadeřábek: I Němci můžou mít špatný den, třeba pochytím nějaké signály
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud