Jan Podroužek
1. června 2015 • 14:09

Vydra nebude na EURO! Je to jasné od čtvrtka, říká jeho manažer

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sám hráč si to přál. Se svým manažerem Ondrejem Chovancem se Matěj Vydra minulý čtvrtek sebral a klepnul na dveře majitele Watfordu Giampaola Pozza. Poslední nádech kolem účasti 23letého útočníka na domácím EURO. Je už definitivní, že Vydra v autě manažera jednadvacítky Jaromíra Šeterleho v úterý sedět nebude. Na herní kemp do Rakouska neodjede, na šampionát taky ne.



„Zítra jedu za týmem autem, a když v něm Matěj nebude, tak už to nebudeme řešit. Máme tady další hráče, kterým je potřeba důvěřovat. Uděláme za tím tlustou čáru a soustředíme se na mužstvo, které máme k dispozici a které chce hrát,“ vyjádřil Šeterle před pondělním odletem na rakouské soustředění svou naději. Lichou.

Postoj Pozza je totiž tak definitivní, že už s ním nikdo nehne. Majitel Watfordu si navíc ani nepřeje otázku kolem Vydry znovu otevírat. Manažer hráče Ondrej Chovanec o nastolené situaci dobře ví, nerozumí rozladění Šeterleho a trenéra Jakuba Dovalila s Vydrovou nepřítomností ve speciálu směr Kaprun.

„Ve čtvrtek jsme byli na Watfordu, kde jsme z vlastní iniciativy chtěli přesvědčit majitele. Ale padlo jasné rozhodnutí, že nechce, aby Matěj hrál, a nechce to ani dál rozebírat. Nechápu tedy, co je za překvapení, že Matěj není v letadle. Všechny strany, jak Kubu Dovalila tak Jardu Šeterleho i šéfa organizačního výboru jsem o téhle skutečnosti včas informoval,“ uvádí pro iSport.cz Chovanec.

Kalas: Když využijeme své přednosti, máme na finále EURO
Video se připravuje ...

Zároveň si nemyslí, že u Vydry by se měl klub logicky zachovat jako u jeho spoluhráče Jonathana Bonda, brankářské dvojky týmu, které míří na turnaj s anglickým výběrem.

„Bond je dvojka, potažmo možná trojka, protože Watford dělá dalšího gólmana, tudíž nechytá, občas zaskakuje. Matěj je v jiné pozici, je důležitým hráčem a klub klade větší důraz, aby byl přítomen hned od začátku přípravy. Je to nepříjemné, ale snad všichni viděli, že Matěj udělal všechno, aby mohl za jednadvacítku hrát,“ vysvětluje Chovanec.

Tutovka každopádně je, že kouč Dovalil si bude muset z ofenzivních plánů Vydru vyškrtnout.

Moje šance na EURO? 70 procent, říká uzdravující se Skalák
Video se připravuje ...

Příběhy Lvíčat: Chci do Premier League a vyhrát EURO, říká Vydra
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud