Jan Podroužek
20. června 2015 • 04:50

České dilema před Srbskem: Podržet, nebo posadit uvadlého Krejčího?

Autor: Jan Podroužek, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČESKO – SRBSKO 18:00 ONLINE | Hrají o všechno. Čeští fotbalisté musí v druhém zápase ME jednadvacítek se Srbskem nutně bodovat, pokud na domácí půdě chtějí pomýšlet na úspěch. Pomoct k tomu má i Ladislav Krejčí, jedna z posil patřící do áčka. Realizační tým „lvíčat“ v čele s Jakubem Dovalilem se ale podle informací Sportu hodně rozmýšlí, jestli uvadající talent nenechat pro rozhodující zápas jen na lavičce.



Co provést s levonohým křidelníkem ze Sparty? Otázka víc než zapeklitá. Ladislav Krejčí znamená pro Jakuba Dovalila vytouženou posilu, která výkonnostně přerostla věkovou kategorii a pravidelně nastupuje za A mužstvo.

Jenže Krejčímu se, stejně jako dalším parťákům z mladých „lvíčat“, nepovedl úvodní zápas turnaje s Dánskem. Třiadvacetiletý záložník pokračoval v nevýrazných představeních, které za sebou táhne celé jaro ze Sparty.

A právě kolem něj se má údajně v realizačním týmu nejvíc debatovat. Krejčí se zkrátka nedostal z útlumu, proti severskému soupeři se zase jen trápil, patřil k nejhorším na hřišti.

Ovšem rozhodnutí kolem jeho nasazení provází další nepříjemné okolnosti. Martin Frýdek, který by s velkou pravděpodobností vzal jeho místo, měl ještě včera hlavu plnou otázek o svém zdravotním stavu. Trápila ho plotýnka, z níž bolest obvykle nepříjemně vystřeluje do nohou.

V případě, že si Frýdek bude jistý, že do utkání může nastoupit, potká patrně Krejčího role náhradníka. V opačném gardu zůstane v základu sparťanský mladík. A podle Dovalilových slov á la „obhájce vinných“ to tak nejspíš i dopadne.

Kadlec před Srbskem: Nejsou to bombarďáci, se kterými nejde hrát
Video se připravuje ...

Trenér Dovalil záložníka hájí

„Žádný hráč neudrží formu deset let, Láďu to bohužel potkalo teď. Pro nás je to ale pořád fotbalista, kterému věříme. Že ho šampionát nezastihl v optimální formě, je jedna věc, ale já vím, že pro přípravu udělal maximum, podle toho to beru. Nemůžu ho jen tak vzít a… Nechci říct vyndat, ale dělá všechno pro to, aby se zvedl,“ potvrdil v podstatě Dovalil alibistický postoj k tomu, aby nemusel v sestavě dělat razantnější změnu.

Nicméně podle zdrojů Sportu se minimálně jedna osoba ve vedení jednadvacítky najde, která s podobným plánem nesouhlasí. Přesto pravděpodobně dostane Krejčí znovu šanci.

„Bude hrát vlastně na domácím stadionu, v prostředí, které dobře zná, a to může přispět k tomu, že mu pomůže,“ zkoušel si kouč jednadvacítky najít pro své rozhodnutí nějaké vysvětlení.

Tak jako tak leží před českým týmem příkop jako hrom. Srbové ve svém prvním zápase silně pošramotili sebevědomí nadupaným Němcům. Remíza 1:1 je ještě mohla mrzet, protože zápas dohrávali v přesile. Jestli Dovalilův výběr dnes nevyhraje, účast v semifinále spadne do oblasti utopie.

Pravděpodobná sestava Česka na Srbsko:

Koubek -  Kadeřábek , Brabec, Kalas, Hybš - Petrák, Zmrhal - Skalák, Kadlec, Krejčí - Kliment.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud