Tomáš Podvín
23. června 2015 • 23:39

Trenér Dovalil: Dali jsme nejvíc gólů, ale končíme. To je smutné

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nemluvilo se mu lehce, pocity se v něm mísily. Trenér české reprezentace do 21 let Jakub Dovalil byl po remíze 1:1 s Německem pochopitelně zklamaný z vyřazení, na druhou stranu ocenil výkony svých svěřenců. „Za celý turnaj se nám nepovedl vlastně jen poločas proti Dánsku a to bohužel rozhodlo,“ litoval kouč.



Jak byste hodnotil zápas proti Německu?
"Zápas se pro nás nevyvíjel dobře, prohrávali jsme 0:1 a museli dotahovat. Znali jsme výsledek druhého utkání (Dánsko – Srbsko 2:0), takže pro nás bylo prioritou vyhrát. Kluci podali opět výborný výkon proti silnému soupeři. Za jistých okolností by nám remíza stačila, ale vzhledem k výhře Dánů je konečný výsledek, že jsme do semifinále neproklouzli."

Neuvažoval jste vzhledem k důležitosti zápasu o nasazení Ladislava Krejčího dříve kvůli jeho zkušenostem?
"Myslím, že střídání proběhla v souladu s tím, jak jsme to měli připravený. Všichni střídající hráči byli nachystaní. Já bych spíše chtěl říct, že ty věci šly na turnaji trochu proti nám. V prvním zápase nemohli hrát Kadlec a Kalas, Kadlec se navíc ve druhém zápase zranil. Takže my jsme vlastně přijeli bez útočníka, protože Honza Kliment není klasickým útočníkem stejně jako Tomáš Přikryl. Tak jak fotbal umí být krásný, tak někdy bývá krutý. Nezvládli jsme pouze jeden poločas, máme nejlepšího střelce turnaje, máme na svém kontě nejvíce branek v celém turnaji, dali jsme šest gólů ze hry… A bohužel, jsme třetí tým ve skupině. To je smutné."

Dovalil: Věci na turnaji šly proti nám
Video se připravuje ...

Jak moc mrzí při těch dvou výborných výkonech nepovedený poločas proti Dánsku?
"My jsme na začátku věděli, že čtyři body můžou a nemusí stačit k postupu. Potvrdilo se, co jsme říkali po Srbsku, že toho nepovedeného poločasu je škoda. To víme všichni, ale tak to ve fotbale chodí. Postoupí ten, kdo zvládne všechno a my ten poločas bohužel nezvládli."

Věříte, že Anglie postoupí a že si ještě zahrajete o Olympiádu? A jak bude zítřejší program vypadat?
"Ještě jsme se o tom nebavili, hráči budou mít zítra volno. Myslím, že se večer sejdeme a budeme zápas sledovat společně. Bylo by dobré, kdyby Anglie svůj zápas zvládla a my si ještě zahráli barážový zápas. Věřím, že bychom ho případně zvládli. I pro kluky by to byla odměna, lidi by si je pamatovali jako ty, kteří tu Olympiádu vykopali. Protože kdo kdy byl na Olympiádě, tak je to pro něj velká čest. A pro nás by to bylo super, protože to byl pro nás jeden z cílů."

Už jste stihl říct něco hráčům v kabině?
"Jsou samozřejmě zklamaní, já jsem jim poděkoval. Řekl jsem jim, že se nemají za co stydět. Výkony byly velmi dobré, což mě hřeje na srdci. Ačkoliv to bylo bohužel jen těch pět poločasů. Hlavně jsem rád, že se potvrdilo, že hráči přišli z klubů dobře fyzicky připravení, my jsme to jen v Rakousku doladili. Po Dánsku byly pochyby, zda na to fyzicky máme a dnes bylo vidět, že jsou na tom hodně dobře."

Udělala vám na konci radost reakce fanoušků, kteří tým vyprovodili potleskem vestoje?
"Samozřejmě, fotbal se hraje pro fanoušky a ti když vidí, že hráči makají a předvedou dobrý výkon, tak je ocení. Chtěl bych jim poděkovat, že nás ve všech zápasech skvěle podporovali. Je vidět, že když je plný stadion, tak se hráčům hraje úplně jinak. Taky bych chtěl poděkovat asociaci, která pro nás udělala maximum."

Přes výborné výkony jste na postup nedosáhli. Jaký myslíte, že to bude mít dopad? Jak to berete osobně?
"Soustředil jsem se na toto EURO, hodnocení je pro mě dvojí. Jedna rovina je nepostup, druhá je předvedená hra, která mě potěšila. Kluci dokázali, že jsou dobrý ročník. Výsledky i předvedená hra byly slušné, hráči ukázali, že umí hrát pod tlakem. Celkově si myslím, že to bude mít pro český fotbal dobrý dopad. Záleží ale samozřejmě na asociaci, jak se rozhodne."

Brabec chválil Krejčího: Nezaslouží to, co se o něm píše
Video se připravuje ...

Kalas: Hrát o olympiádu by byla malá náplast
Video se připravuje ...

Ter Stegen: Byl to opravdu venkovní zápas, Čechy hnali fanoušci
Video se připravuje ...

Frýdek: Škoda, ten jeden gól chyběl
Video se připravuje ...

Kalas děkuje divákům
Kalas děkuje divákům

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud