26. června 2015 • 14:32

Kouč Dovalil po konci na EURO: Petrák má na bundesligu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE ROZHOVOR | K postupu do semifinále nechybělo jeho svěřencům moc, přesto základní cíl nesplnil. Jak hodnotí trenér  fotbalistů do 21 let Jakub Dovalil vystoupení na domácím mistrovství Evropy? Věří, že u týmu zůstane? Jak hodnotí výkony opor svých hráčů. Jakub Dovalil odpovídal čtenářům iSport.cz, přečtěte si jeho odpovědi.



Jakub Dovalil

Frenky, 26. června 2015
Zdravím, Mohu se zeptat proč nedostal šanci Laco Takács, který mohl třeba na konci s Německem hrozit po centrech ? Díky
Laco byl připravený, s Německem jsme vyčerpali všechna střídání. Děkuji za všechny otázky a přeji hezký zbytek dne.
Martin, 26. června 2015
Pane Dovalile, nepříliš se mi zamlouvá systém mládežnický systém trenérů, kdy ročník si ob rok, max. ob dva roky, předávají trenéři. Domnívám se, že by byl lepší systém kdyby si trenér převzal ročník v šestnáctkách a dovedl ho až na Euro jednadvacítek. Co Vy na to z pohledu trenérské práce?
Jsou na to dva pohledy. Jeden systém je ten, o kterém hovoříte, druhý je rozdělit mladší a starší dorost.
Alois, 26. června 2015
Dobrý den. Kdy budete konečně soudný a sám odstoupíte?
Čtyři dny před koncem smlouvy se jeví odstoupení jako nesmyslné.
Ondra, 26. června 2015
Jste blbý
Nemyslím si, mám vysokou školu a mluvím třemi jazyky.
Votrok, 26. června 2015
Dobrý den, nemohl nám na Euru pomoci Aleš Čermák? Ligu hrál stabilně, c Hradci vytvářel šance pro sebe i spoluhráče, je dostatečně kreativní. Díky, ať se daří.
Aleš Čermák dostane šanci v dalším cyklu.
Martin, 26. června 2015
Pane Dovalile, jak jste vnímal, že Vám trenér áčka Vrba opakovaně odmítl vyjít vstříc s uvolněním klíčových hráčů (Kadeřábek, Krejčí, Kadlec) pro potřeby lvíčat a nemohl jste mít komplet tým ani na soustředění v Rakousku? Nečekal jste větší podporu od předsedy FAČR Pelty v tomto ohledu?
Áčko má prioritu, vždy to tak bylo a bude. Předseda Pelta může trenérovi A mužstva těžko nařizovat, co má dělat.
Petr., 26. června 2015
Zdravím, předně gratuluji k předvedené hře na ME u21. Ale zajímá mě jiná věc proč Mládež u15,16,17,18,19,20 nemá žádné úspěchy? Myslím medaile atp..třeba Jak Srbsko na u20 MS. To se opravdu tak špatně pracuje s mládeží? A ještě jak si myslíte, že hráči jako Petrák, Kalas, Skalák by mohli prorazit do repre "A". Díky moc za odpovědi!:)
To je složité odpovědět. Jde o téma na hlubší diskuzi.
Houše, 26. června 2015
Dobrý den pane Dovalil.Chtěl bych se zeptat jak by jste zhodnotil výkon Jana Klimenta v utkání s Němci?Z mého pohledu se mu oproti utkání se Srbskem vůbec nedařilo. Děkuji a přeji mnoho úspěchů
Neřekl bych, že se mu nedařilo. Pokud někdo dá tři góly, soupeř se na něj připraví, to je jasné.
Jenda, 26. června 2015
Jak hodnotite technickou vyspelost nasich hracu o proti evrope? A jaky mate nazor na metodu Coerver?
Individuální technicko-taktické dovednosti nás limitují zcela jistě. Coerver by podle mě měla být budoucnost českého fotbalu.
Tomáš, 26. června 2015
Proč Krejčí nehrál proti Německu dřív?
Šel tam v pravý čas.
Johny, 26. června 2015
Zdravím Vás trenére, rád bych se zeptal zda u 21 končíte z vlastní vůle, myslím si že i přes nepostup jsme odehráli výborné ME a neměli by jsme řešit výsledek, ale hru a ta dle mého skromného trenérského pohledu byla výborná, řekl bych jedna z nejlepších.
Na konci června mi končí smlouva. Odměnou byli spokojení diváci, pochvala od Pavla Nedvěda a pozitivní reakce fanoušků.
Marmon, 26. června 2015
Dobrý den, co říkáte na ne úplně ideální formu Ladislava Krejčího,ano dal gól Německu, ale jinak se na turnaji vůbec nepředvedl. A jak na vidíte budoucnost HOnzy Klimenta? Děkuji
Žádný hráč neudrží formu deset let, jak už jsem několikrát říkal. Honza Kliment je dobrý hráč, může se prosadit. Ale záleží na něm.
Martin. P., 26. června 2015
Co říkáte na Ondru Petráka, má na to prorazit do Bundesligy ?
Určitě na to má.
Trambi23, 26. června 2015
P. Dovalil, kdyby bylo možné, zmenili byste neco po 1. poločase s Dánskom? Považujete absencii Kalase za dost duležitího respektíve klíčovího?
Ne, pokyny k hráčům byly, aby hráli aktivně. Kalas chyběl.
Marek11, 26. června 2015
Dobrý den,budete nadále sledovat ME21? Co říkáte na to,že by mohl vzít českou reprezentaci ,,21" německý trenér? Jak vůbec vnímáte fakt, že stát vede trenér jiné národnosti (třeba Ital Rusko) je to správné?
ME sledovat budu. Německý trenér asi reprezentaci 21 nepovede. Fotbal se globalizuje, že v zahraničním trenérovi nevidím problém.
Pavel, 26. června 2015
Dobrý den, kdybyste měl vybrat tři hráče z jiného týmu než českého, kteří se vám zatím nejvíce líbili, kdo by to byl?
Vyberu to z naší skupiny, kterou jsem víc sledoval. Volland, Emre Can, Poulsen.
Filip Fotbal, 26. června 2015
Dobrý den, Jaké hráče z EURA 2015 do 21 let z českého týmu by jste vybral jako budoucí hvězdy našeho reprezentačního áčka v budoucnosti. Předem děkuji za vaši odpověď a byl bych rád, kdybyste zůstal trenérem našeho týmu.Děkuji.
Tři už tam jsou, určitě Petrák, Frýdek, Skalák a Kalas se o šanci poperou.
Katka , 26. června 2015
Dobrý den pane Dovalile, mohl byste prozradit, kdo z hráčů byl největší bavič, ke komu ostatní nejvíce vzhlíželi nebo kdo byl spíše tišší typ?
Bavičem byl Lukáš Masopust, osobnost Tomáš Kalas, tišší typ Houska, Hanousek.
Pavel Novotný Praha, 26. června 2015
Dobrý den pane Dovalile, celá naše škola včetně učitelů sledovala všechny zápasy a moc jsme Vám fandili a všechny další aktivity šly celou dobu stranou. Jste sympaťák, který umí a moc jich není. Prostě skončit nesmíte a udělejte pro to všechno!!!!! Pokud ano, tak už ničemu nerozumím. Držím všechny palce!!!!! Pavel.
Děkujeme moc za podporu. Jsme rádi, že jste si naše zápasy užili.
Dušan Ozer, 26. června 2015
Jaký jste trenér spíše verbální nebo klidnější? Trenér Petr Uličný říká, že je statisticky dokázáno, že verbální trenér má o pár procent vyhranějších zápasů více a proto musel na hráče neustále křičet jinak by tam byl na ho...:D Jak to vidíte vy? Přijde mi, že jste na hráče velký kamarád. O přestávce je někdy v kabině křik?
V kabině je určitě někdy potřeba zvýšit hlas. Křik je dobrá věc, ale hráčům musíte o poločase hlavně pomoct. Každý trenér má nějakou svou vlastní cestu.
Marek, 26. června 2015
Dobrý den. Vždy po neúspěchu končí trenér, který nese hlavní zodpovědnost za herní provedení a především nominaci hráčů. Proč své další působení necháváte na svazu a sám nevyvodíte po neúspěchu důsledky? Propadák to sice nebyl, ale cíl splněný není a je jedno jaký uhrajete výsledek se Srbskem či Německem, když nesplníte cíl. Opravdový trenér se pozná podle toho, že sám dokáže po nesplnění cíle odstoupit.
Na konci června mi končí smlouva, není důvod odstupovat pět dní před jejím ukončením.
Martin, 26. června 2015
Dobrý den, kdo podle vás podal nejlepší výkony z vašeho mužstva ve všech třech zápasech ?
Všichni hráli dobře, překvapili Kliment a Petrák.
Petr Knap, 26. června 2015
Kdo je podle Vás momentálně adept na celkové vítězství a kdo se Vám zatím nejvíce líbil, taky Vás tolik zklamala favorizovaná Anglie?
Německo
Jašek, 26. června 2015
Jak se kouči letos těšíte do Chrudimi? :)
Těším.
Filip Bran, 26. června 2015
Dobrý den, chtěl bych Vám pogratulovat a zároveň celému mužstvu...škoda jednoho poločasu...chtěl bych se zeptat, co řikáte na výkon Michala Travnika?..myslim ze na slovacku byl nadstandartni hráč..myslite, ze ma na zaklad v Jablonci ?
Michal Trávník je dobrý hráč, jestli se prosadí v Jablonci, záleží na něm.
Coutinho10, 26. června 2015
Zdravim pane Dovalile, chci se zeptat, kdyby vam nebyla prodlouzena smlouva u U21, tak troufnul byste si i na Synot ligu nebo spise pauzu a pockat na nejakou jinou nabidku z mladeznickych repre ? A jeste me zajima, jestli muzete prozradit....jake nejzajimavejsi nabidky jste odmitl behem tech 8 let u U21. Diky za odpovedi a hlavne taky za predvedenou hru na Euru.
Na Synot ligu bych si troufl. Nejzajímavější nabídky byly z Al Wasl (Emiráty) a Hoffenheim (2010).
Rcihard Kucera, 26. června 2015
Dobry den, prekvapuje me cekove hodnoceni sampionatu. Jedine pozitivni je, ze kluci 5 ze 6 polocasu odmakali, coz sice neni Cesky standard, ale mel by byt. Navic jste ziskali jen 4 body coz odpovida 50% uspesnosti (P,R,V), takze uplne nerozumim Vasi vete o tom, ze vypadnout za jeden nevydareny polocas je krute. Proti Nemcum tym sice makal na plno, ale lepsi nez Nemci nebyl. Dale by me zajimal Vas nazor na technicke individualni dovednosti, jak je mozne ze napriklad Zmrhal mel ve vsech zapasech problem zpracovat mic v klidu tj. ne v po nebo do pohybu. To nemame 11 hracu teto vekove kategorie, kteri nemaji problem s timto zakladnim individualnim umenim? Dekuji a preji hodne stesti v dalsich zapasech.
O problémech českého fotbalu víme, limituje nás individuální technika, hlavně převzetí prvním dotekem.
Deagle, 26. června 2015
Kdybyste teoreticky zůstal u 21", dával byste v kvalifikaci na ME 2017 šanci také Václavu Černému? Stále se mluví o tom, že nemáme dost kvalitních útočníků a zrovna on (i když není hrotový útočník) je podobným typem jako třeba Neymar, kdy hraje celé utkání většinou na křídle a občas si sběhne i do středu.
Vašek Černý je kvalitní hráč, čeká se, až doroste do dospělého fotbalu.
Antonin P, 26. června 2015
Pane Dovalil, cim si myslite, ze to je, ze mela reprezentace "21" vetsi navstevnickou podporu, nez-li " acko"?
Mladí hráči jsou dravější, nejsou tolik zkušení jako hráči v áčku. Bylo vidět maximální nadšení pro hru a to se divákům muselo líbit.
Roman Svoboda, 26. června 2015
Krásné odpoledne. Prosím peclive zvazte a potom pojmenuje co si myslite, ze jsou hlavni příčiny proc český tým nepostoupil ze skupiny? A běžte pod povrch.. Děkuji za odpověď Roman Svoboda
Hlavní příčina je druhý poločas s Dánskem. Ve třech zápasech jsme jeli třikrát se zraněným hráčem do nemocnice - Baránek, Kadlec, Skalák.
Vlada 1983, 26. června 2015
Dobrý den. Předně moc děkuji za zápas se Srbskem, po letech jsem byl hrdý na české fotbalisty. A k tomu skvělému výkonu míří můj dotaz. Proč nejsou české týmy - Sparta, nároďák, 21ka - schopné nebo ochotné hrát KAŽDÝ (!) zápas v maximálním tempu, nasazení. Kde je zakopaný pes? Vždyť jsou to profesionálové, jsou královsky placeni. I v hokeji slyšíme občas - nebruslili jsme, oni nás přebruslili.. A ještě jeden dotaz - jaký je váš nejoblíběnější klub a hráč v Evropě? :) Díky a přeji hodně štěstí do vaší práce.
Ve vyspělých zahraničních ligách je každý zápas těžký, hraje se v maximálním tempu a nasazením, což rozvíjí kvalitu hráče. U nás těch zápasů je výrazně méně, to je hlavní důvod. Spíš se dívám na obraz hry než na klub jako fanoušek.
lefty, 26. června 2015
Zdravím, hráči po utkáni s Německem si stěžovali že Němci na konci zdržovali, upřímně.... nedělali by to stejné Češi, kdyby byl výsledek pro ně příznivy ? Jinak ať se daři !
Soupeř může použít všechny zbraně, které jsou v duchu fair play. My bychom si asi počínali stejně, to k fotbalu patří.
Lukas Zábranský , 26. června 2015
Dovry den. chci se zeptat jaký máte názor na to, že Synot Liga má 16 týmů?! Myslíte že je tento počet ideální, nebo byste dal méně týmu? Podle mě ,čím méně týmu v 1.lize,tím více hráčů k dispozici, tzn. že by byla větší konkurence kdyby se dalo třeba 10 týmů.Bylo by 10 tymu kazdy by hral s každým 4x tzn.36 zapasu v sezóně ,byla by daleko vetsi konkurence nez je ted,tento model je i ve Svycarsku ,kam nedavno odesel Zeman z Příbramí ,, Jaký na to máte názor? s pozdravem
Existují různé modely, nelze jednoznačně určit, který je správný.
Tonda, 26. června 2015
Kdo podle Vás bude reprezentovat novou generaci "21"? Máme v mladších reprezentacích takové talenty jako Kadlec, Kalas, Kadeřábek apod.?Když se podívám na sestavy U19, U20, tak tam nevidím skoro nikoho, kdo by hrál pravidelně ligu...
Vidíte správně.
fanoušek, 26. června 2015
Dobrý den. Jaký bude Váš program v následujících dnech a týdnech? Jak velké bylo zklamání po prohře Anglie? K postupu chybělo hodně málo. Děkuji za tyto výkony a snad bude i další jedenadvacítka konkurenceschopná.
Odpočinek. Zklamání po prohře Anglie určitě bylo, jelikož jsme to neměli ve vlastních rukách. Přál bych si, aby další jednadvacítka byla konkurenceschopná, výsledky tomu bohužel příliš nenahrávají.
fanoušek, 26. června 2015
Dobrý den. Co říkáte na výkony Jakuba Brabce během celé sezony? Je to kvalitní stoper, prosadil se ve Spartě, ale nemyslíte si, že dělá moc fatálních a často se opakujících chyb v obraně? Jako např. i v 1. poločase proti Němcům? Děkuji a klobouk dolů před všemi hráči i trenéry za hru jakou předvedli.
Souhlasím. Jakub Brabec standardně míval jednu klíčovou chybu za zápas. Pokud tohle odstraní, bude dobrý hráč.
Majkl, 26. června 2015
Dobrý den. Mohl být jediný výpadek ve skupině způsobený tím, že jsme nehráli kvalifikaci? Děkuji.
Ne. Jediný výpadek byl v hlavě.
Mudrc, 26. června 2015
Dobrý den, Jakube. Chci hlavně poděkovat za famózní výkony ve skupině EURA. Bohužel po áčku, ani Lvíčata nepostoupila do Brazílie, ale důležitější podle mě je, že můžeme být na celý tým hrdí. Kluci toho spolu moc neodehráli, ale přesto na mě působili jako výborná parta a i proto mi je líto, že je to jejich konec. Všichni bojovali a hráli i za hranici sebeobětování. Myslíte si, že k postupu chybělo i štěstí? Přece jenom vykartování a zranění hráči, prohra Dánů, Srbů a Angličanů proti našemu prospěchu je dost smůly. Ještě jednou děkuji za ten zážitek.
Děkujeme, vážíme si toho. Štěstí nám trochu chybělo, v takových zápasech ho potřebujeme.
DaveFC, 26. června 2015
Pane Dovalile, láká vás trénovat prvoligový klub ? Jinak předváděli jste s U21 pěkný fotbal a určitě přilákali fanoušky i k této, jinak ne příliš sledované, kategorii.
Určitě na to jednou dojde.
Daniel, 26. června 2015
Dobrý den, Jakube. Po neúspěšných výsledcích je potřeba myslet na další zápasy. Takže kteří hráči budou patřit do kostry příštího týmu Lvíčat? Co říkáte na soupeře do další kvalifikace? Děkuji.
Obávám se velkého výkonnostního propadu, neboť výsledky ukazují, že nás soupeři poráží rozdílem třídy (Německo). Kostra Trávník, Hrubý, Stronati, Lüftner, Takács.
Jackie, 26. června 2015
Dobry den. Kdy se rozhodne o Vasi budoucnosti? Vy osobne byste chtel pokracovat u Lvicat? Nechcete si vyzkouset trenovani v klubu? Dekuji za odpoved i vykony na EURU.
Netuším, práce u Lvíčat mě baví, je to druhý nejprestižnější reprezentační výběr. Klub je samozřejmě o nabídce.
Jotis, 26. června 2015
Dobrý den, koho favorizujete na zisk titulu do 21let? A komu by jste ho přál?
Německo.
Dan Rapant, 26. června 2015
Dobrý den, chtěl bych vam pogratulovat letošní euro a za herni projev týmu. A chtěl bych se zeptat na názor na Martina Frýdku a jakou má šanci se prosadit v zahraničí podle vás. Děkuji za odpověď
Platí to samé, co pro Petráka. Pokud bude podávat takové výkony, tak určitě ano.
Jotis, 26. června 2015
PANE Dovalil, chtěl bych Vám poděkovat za Vaše působení v mládežnických reprezentacích 👏 máte nabídky na trenování z klubových soutěží? Přeji mnoho úspěchů v trenérské kariéře
Děkuji, vážím si toho. Nabídku žádnou nemám.
Franta Pohorek, 26. června 2015
Proč jste na euro nevzali Václava Černého ? Zahraniční týmy se mladé borce nebojí postavit v a týmu a venca má kvalitu i kdyby nastoupil na 5 minut
Václav určitě kvalitu má, sledovali jsme ho v utkání mládežnické LM Ajax - AS Řím. Důvod, proč jsme ho nevzali, že nenastupuje v dospělém fotbale.
hnxcze, 26. června 2015
Myslíte si, že má Ondřej Petrák na to, nahradit Lukáše Váchu, či Jaroslava Plašila v "A" týmu reprezentace na pozici defenzivního štítu?
Pokud bude podávat výkony jako na EURO, tak určitě.
Daniel, 26. června 2015
Děkujeme za hezké zápasy, pane Dovalile. Musím se přiznat, že jsem byl ohledně vás hodně skeptický, ale nakonec se mi hra našich líbila (až na ten osudový poločas s Dány). Jen bych měl jednu otázku: Proč pořád Zmrhal? Nic proti tomu klukovi nemám, určitě je fajn, ale přijde mi, že pokud by se hodnotily pouze fotbalové dovednosti, tak je oproti svým vrstevníkům pozadu, hlavně co se týče herních dovedností (technika, zpracování, ...) a ofenzívy. Docela mě zklamalo, že nedostal vůbec příležitost Houska, klidně právě na místě Zmrhala. Pak by byl střed naší zálohy mnohem kreativnější, i když by asi nebyl tolik pevný v defenzivě. Já jen, že prostě nechápu tu Zmrhalovu protekci, protože nikdy nijak nevyčníval a nebyl na hřišti moc cítit. Jinak ale chci ještě jednou poděkovat za celkem povedená utkání. Ať se Vám daří!
Zmrhal dostal přednost pro to, že je vyšší a silově disponovaný hráč, dobrý na standardní situace i při bránění. Zařazení Davida Housky jsme zvažovali na barážový zápas, ke kterému bohužel nedošlo.
Pytel, 26. června 2015
Myslíte si že se Kliment může prosadit v zahraničí ?
Může, ale musí si vybrat klub, který mu umožní výkonnostně růst. Předpoklady pro to má.
slavista:-), 26. června 2015
Dobrý den.Chtěl bych se zeptat--Proč jste nepovolal víc útočníků?Přeci jen dva bylo málo.A nic na tom nemění útoční záložníci,kterých bylo docela dost.Já nepostup ze skupiny neberu jako neúspěch,hra byla dobrá,chybělo štěstí.Za mě doufám,že zůstane te u repre 21,myslím si,že jsme na dobré cestě,akorát hrát víc odvážně,já moc nemusím rozestavení 4-2-3-1 dal bych přednost 4-1-3-2:-)
Útočníci jsou momentálně nedostatkové zboží. Vydra nejel, Kadlec zraněný, Krmenčík zraněný, Stratil se ztratil. Víc už jich nebylo. Také bych dal přednost 4-1-3-2, ale to souvisí s tím, že musíme mít dva útočníky. Když je nemáme, nemůžeme tenhle systém hrát.
baník , 26. června 2015
Proč dostal přednost v bráně Koubek ?
Bylo to asi nejtěžší rozhodování, brankáři byli vyrovnaní. Jirka Pavlenka prožil horší jaro v Baníku, to asi rozhodlo.
Filip, 26. června 2015
Dobrý den, rozeberte prosím Klimenta. Měl jste i nějaké reference na jeho mimofotbalový život a obecně přístup k fotbalu? Proč si myslíte, že před rokem neuspěl na stáži v Nizozemsku? Ani na Slovensku se nechytl a před minulou sezonou nikdo nejevil zájem ani o jeho hostování.
Kliment prožil fantastický červen, vím o něm to, že táta je ředitel finančního úřadu v Jihlavě. Proč neuspěl v Nizozemsku, netuším.
Antonín, 26. června 2015
Myslíte si, že český tým na německý měl? A udělal v zápase maximum?
Určitě jsme měli. Přiklonilo se k Němcům i štěstím, od nás se bohužel odvrátilo. Hráči se vydali na maximum.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud