24. června 2017 • 22:37

EURO U21: Itálie - Německo 1:0. Oba týmy postupují do semifinále

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohra, ale žádná tragédie. Fotbalisté Německa sice v posledním zápase skupiny C podlehli Italům 0:1, ale díky nejlepšímu rozdílu skóre z týmů na druhých místech také postupují. Semifinále se odehraje v úterý 27. června. V Tychách se od 18:00 utká Anglie s Německem a v Krakově se o tři hodiny později střetnou Španělsko a Itálie.



Zatímco německý trenér Stefan Kuntz nasadil ve třetím zápase po sobě stejnou základní jedenáctku, jeho protějšek Di Biagio udělal oproti prohře s českou reprezentací (1:3) pět změn. Do základu se poprvé na turnaji dostal Federico Chiesa a nahradil útočníka Andreu Petagnu, Itálie tak poprvé nastoupila v rozestavení 4-4-2 namísto 4-3-3. Do obrany se vrátili Mattia Caldara a Antonio Barreca a do zálohy Marco Benassi a Roberto Gagliardini.

V šesté minutě rozvlnil italskou síť po přímém kopu Marc-Oliver Kempf, rozhodčí ale gól neuznal kvůli ofsajdu. Itálie se do první šance dostala v 13. minutě, Benassi ale hlavičkoval do rukavic gólmana Juliana Pollersbecka. Neuspěl ani Lorenzo Pellegrini se střelou z větší vzdálenosti.

Po půlhodině hry Jihoevropané otevřeli skóre. Po nepřesné rozehrávce Němců se k míči dostal Chiesa, předložil jej Federicu Bernardeschimu a útočník Fiorentiny vstřelil první gól na šampionátu.

V 58. minutě se do příležitosti dostal Mitchell Weiser, spoluhráč Vladimíra Daridy z Herthy Berlín však nemířil přesně. Na druhé straně prověřil Pollersbecka přízemní střelou Pellegrini. Jedenáct minut před koncem mohl definitivně rozhodnout Andrea Conti, avšak netrefil branku a navíc v době přihrávky stál v ofsajdu.

MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 6. • 20:45
Itálie
Itálie
1:0
ONLINE
24. června
20:45
Německo
Německo
Góly

Domácí: 31. Bernardeschi

Hosté:

Sestavy

Domácí: G. Donnarumma – Conti, Caldara, Rugani, A. Barreca – Chiesa (78. Petagna), Gagliardini, Pellegrini, Benassi – D. Berardi (86. Locatelli), Bernardeschi.

Hosté: Pollersbeck – Toljan, Stark, Kempf, Gerhardt – Dahoud (72. G. Jung), Arnold – Weiser (76. Amiri), Meyer (67. Philipp), Gnabry – Selke.

Náhradníci

Domácí: Cragno, Scuffet, Calabria, Cataldi, Grassi, Cerri, Petagna, Biraschi, Garritano, Locatelli, Pezzella, Ferrari

Hosté: Schwäbe, Vlachodimos, Tah, Jung, Klünter, Platte, Amiri, Kehrer, Haberer, Öztunali, Kohr, Philipp

Karty

Domácí: D. Berardi, Chiesa, Bernardeschi, Conti

Hosté: Kempf, Gerhardt

Rozhodčí

Vinčić – Klančnik, Kovačić (vš. SLO)

Stadion

Stadion Cracovia, Kraków

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Itálie 3 2 0 1 4:3 6
2. Německo 3 2 0 1 5:1 6
3. Česko 3 1 0 2 5:7 3
4. Dánsko 3 1 0 2 4:7 3

Vše o EURO U21 najdete ZDE >>

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud