16. července 2011 • 07:59

Uruguayce čeká Messi: Musejí ho zastřelit!

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Umlčí kritiky, nebo jim vrátí do úst ostrou munici? „Zápas pravdy“ čeká Lionela Messiho a celou Argentinu ve čtvrtfinále Copy Amériky proti odhodlané Uruguayi. Šéf argentinského svazu Julio Gordona před ním novináře a fanoušky varoval: „Pokud nepřestanete rýpat do Messiho, může ukončit mezinárodní kariéru,“ prohlásil. Nejlepší hráč světa ovšem chce dál reprezentovat.



Na turnaji neskóroval, pouze v posledním duelu s Kostarikou (3:0) zazářil dvěma asistencemi a výkonem, který v dresu Barcelony předvádí na počkání. Smršť kritiky dopadající na hlavu Lionela Messiho má definitivně zastavit souboj s rivalem z Uruguaye. „Nic se nemění, vždy rád přijedu hrát za Argentinu,“ uklidnil své ctitele čtyřiadvacetiletý útočník.

Situace kolem Messiho dostala grády. V Evropě je nedotknutelný, ve své zemi hodně často proklínaný. Od příznivců i žurnalistů dostává na turnaji pořádné kapky. Obviňují jej, že se nesnaží tolik jako v dresu Barcelony, nemá odpovídající nasazení a hlad po gólech. A čím víc jim chce rodák z Rosaria dokázat, že se mýlí, tím větší je jeho křeč na trávníku. „Takový příval kritiky zažívám poprvé,“ zašeptal Messi na tiskové konferenci před sobotní čtvrtfinálovou bitvou.


Skvělým představením proti Kostarice si nezajistil přízeň všech Argentinců. Čeká se od něj, že něco podobného zopakuje proti silnější Uruguayi. Vedení týmu žádá veřejnost o klid, navážení se do největší hvězdy Copy Amériky je považováno za nepatřičné. „Když to bude pokračovat, Lionel se může rozhodnout, že příště zůstane ve Španělsku a už nikdy nepřijede reprezentovat,“ uvedl Grondona, jemuž jsou neustálé výboje proti držiteli Zlatého míče krajně protivné.

Podle něj může Messi opravdu zatrpknout a soustředit se na angažmá v Barceloně. Grondonovi se rovněž nelíbí, že se zpochybňuje útočníkovo vlastenectví a původ. „Vždyť se narodil v Rosariu, žil tam a hrál, prodělal nemoc s růstovým hormonem. Až později šel svou cestou a vybral si jako místo pro život a kariéru Barcelonu. A stejně se tady pořád řeší, jestli je Lionel Argentinec,“ rozčiloval se svazový boss. „Uvědomte si, že Španělsku řekl NE a rozhodl se reprezentovat naši zemi. To je třeba mít na paměti. A nyní jej sami Argentinci chtějí potopit,“ dodal otráveně.

Zdá se, že Grondona řeší zapeklitý problém daleko víc než samotný hráč. Pro Messiho je argentinský dres stále svátostí a s drsnou kritikou se chce dál porvat sportovní cestou. Žádné ukřivděné reakce se od božského dribléra nedají očekávat. „Vyslechli jsme si spoustu kritiky. Víme, že byla zčásti zasloužená, protože se nám nedařilo. Na druhou stranu nás to posílilo, jako mužstvo jsme se semkli. Co se týká mě, já reprezentuji, protože chci, a ne proto, co píší média. Nikdy jsem se jimi neřídil, nestarám se o to, co se píše a říká. Udržuji si od novinářů odstup a své zvyklosti ani teď nezměním,“ zdůraznil Messi, jenž proti Kostarice zabral a byl nejlepším hráčem na place.

Po utkání pak odrážel dotazy, proč národní tým s ním v čele nehraje jako Barcelona. Copak je to nemožné? tázali se novináři. Co na to Messi? „Snažíme se hrát podobně, držet míč a diktovat tempo hry. Ale ta dvě mužstva nelze srovnávat. Vezměte si, jak dlouho spolu hrajeme v Barceloně,“ reagovala hvězda.

Je jisté, že jihoamerická fotbalová velmoc může s Messiho službami počítat i do budoucna. „Národní tým je nadále součástí mého já,“ potvrdil útočník, který bude mít proti Uruguayi kolem sebe stejné parťáky jako posledně. Trenér Sergio Batista prohlásil, že postaví identickou jedenáctku jako proti Kostarice. To znamená, že v základu budou Agüero s Higuaínem a jen na lavičku usednou snajpři Tévez a Lavezzi. „Jsem šťastný za to, jak jsme hráli s Kostarikou, v sobotu postavím stejný tým,“ sdělil Batista.

Messi, Agüero, Di Maria, Gago, Higuaín, to je ofenzivní síla, která má poslat na cestu domů Forlánovu partu. „Když Messi zopakuje výkon proti Kostarice, těžko ho dokážeme ubránit,“ konstatoval s obavami trenér soupeře Oscar Tabárez. „Ten chlapík nám bude dělat problémy, to je jasné,“ pokýval hlavou.

Jediný způsob, jak barcelonské eso zcela paralyzovat, našel útočník Sabastian Abreu. „Musíme ho zastřelit,“ zasmál se střelec z brazilského Botafoga.

Já ne, to on! Aguero ukazuje, kdo měl zásadní podíl na jeho gólu
Já ne, to on! Aguero ukazuje, kdo měl zásadní podíl na jeho gólu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud