13. listopadu 2013 • 04:50

Reprezentanti, co změnili dres: Kadlec září, Vydra chřadne

Autor: iSport.cz, jp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned osm členů širšího reprezentačního kádru v letní přestávce změnilo klub. Jak se daří českým fotbalistům? Podle analýzy deníku Sport se v novém působišti nejlépe chytil Václav Kadlec, naopak jeho parťák z útoku Matěj Vydra zatím marně čeká na pořádnou šanci ve West Bromwich. Podívejte se, jak se vede hráčům národního týmu.





Václav Kadlec Sparta → Frankfurt (přestup)

15/6 z 15 zápasů
Začal gólovou asistencí, pak vyrovnával proti Dortmundu, nato další dvě branky Brémám. Václav Kadlec skvěle zapadl ve Frankfurtu, trenér Veh v něm má útočníka číslo jedna. Jenže Eintracht se potýká s horší formou. Tým má s přehledem na střed tabulky, teď je ale dva body nad sestupem.

Bořek Dočkal Trondheim → Sparta (přestup)

13/2 z 14 zápasů
Parádní trefa. Jak pro Dočkala, tak pro Spartu. V Trondheimu na sklonku angažmá přišel o místo v sestavě, odchod z Norska ale šikovného záložníka probral. Letenský tým táhne svými asistencemi za titulem a trenér reprezentace Josef Pešice si toho všimnul. V kádru nároďáku by měl vydržet.

Libor Kozák Lazio → Aston Villa (přestup)

8/2 z 9 zápasů
Vyzutí se z Lazia byl správný krok. V Itálii by sotva hrál, zato v Anglii mu minuty na hřišti garantuje vysoká postava a dravý způsob hry. Nastupuje pravidelně, pozici si udržel i po uzdravení belgického talentu Bentekeho. Čeká se od něj ale o něco větší kanonáda. S větší praxí to přijde.

Ondřej Čelůstka Trabzonspor → Sunderland (hostování)

11/0 z 12 zápasů
Má se stát stabilní součástí sestavy národního týmu. Mladý obránce se chytil v anglické lize, nehrál jen v jediném utkání v Hullu. Bývalý trenér Sunderlandu ho na začátku sezony veřejně chválil, stejně na něj nahlíží i nový kouč Gustavo Poyet. „Kočky“ jsou ale zatím v lize předposlední.

Jaroslav Plašil Bordeaux → Catania (hostování)

7/1 z 10 zápasů
Prošel Španělskem, Francií. Teď zkouší Itálii. Pravidelně hraje, v týmu patří ke klíčovým hráčům. Jenže Catania je momentálně v Serii A na předposledním místě, hraje velmi špatně. Důkazem budiž i to, že doma nedokázala přemoct trápícího se nováčka Sassuolo. Plašil teď léčí svalové zranění.

Více o tématu českých reprezentantů a jejich přestupů čtěte ve středečním Sportu

Titulka deníku Sport, které vévodí útočník Frankfurtu Václav KadlecFoto Sport

Vladimír Darida Plzeň → Freiburg (přestup)

4/2 z 12 zápasů
Jeden z největších českých exportů léta zatím patří k velkým otazníkům. Na Daridovi se podepsalo zdlouhavé zranění. Pak se ale dostal do hry a dvakrát po sobě skóroval. Jenže mladého záložníka zase přibrzdil další zdravotní problém. S Freiburgem bude mít honičku, aby se v bundeslize udržel.

Matěj Vydra Udine → WBA (hostování)

3/0 z 11 zápasů
Jeden z těch, na kterých má stát reprezentační ofenziva budoucnosti. Jenže mu zatraceně chybí herní praxe. West Bromwich se těší ze slušných výsledků, naposledy třeba remizoval na Chelsea. Jenže Vydra u toho nebyl, dohromady nastřádal nicotných 37 minut. V nabitém kádru se ztrácí.

Michal Kadlec Leverkusen → Fenerbahce (přestup)

5/0 z 16 zápasů
Zklamání, šlápota vedle. Opuštění bundesligy bylo u Michala Kadlece zpochybňováno už hned zkraje, co přišel do Istanbulu. A jeho výkony a velmi řídké nasazování to jen potvrzují. Za Fenerbahce odehrál pouhý poločas jednoho ligového zápasu, vypadl ze sestavy. Jak z toho ven?

Český útočník Václav Kadlec dal svůj čtvrtý gól v bundeslize a pomohl fotbalistům Frankfurtu k remíze 1:1 s Norimberkem.
Český útočník Václav Kadlec dal svůj čtvrtý gól v bundeslize a pomohl fotbalistům Frankfurtu k remíze 1:1 s Norimberkem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud