28. března 2014 • 12:28

Nechtěl hrát proti Česku. Teď jeho "mrtvá" babička prosí o návrat

Autor: kap, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pamatujete? Záložník Stephen Ireland v září 2007 "pohřbil" svou babičku, aby se ulil z reprezentačního srazu a vynechal zápas s fotbalisty Česka. Když se provalilo, že nikdo neumřel, už nikdy se do národního týmu nepodíval. To by se ale mohlo změnit: právě babička žádá trenéra Roye Keanea, aby vzal jejího vnuka na milost.



Tehdy se irský tým chystal na klíčový kvalifikační zápas právě s Českem, když kouči Stevu Stauntonovi zavolala Irelandova přítelkyně se zdrcující zprávu: Stephenovi zemřela babička. Trenér neváhal a klíčového záložníka okamžitě uvolnil, aby mohl zpět do Irska za rodinou.

Stephen IrelandFoto Reuters
Trvalo však jen pár dní, než novináři zjistili pravdu. Irelandova babička je naživu a daří se jí dobře. Podvádějící hráč hned přispěchal s vysvětlením, že ve skutečnosti zemřela druhá babička z otcovy strany, jenže ani to nebyla pravda.

Ireland neustále měnil svou verzi příběhu, nakonec ale stejně musel s pravdou ven. Zápas v Česku potřeboval vynechat, aby se mohl vrátit ke své přítelkyni, která údajně potratila. Kouč zuřil a pro fanoušky byl Ireland odepsaný. Zdálo se, že v týmu skončil definitivně.

Jenže Irelandovi se později začalo dařit a zejména bývalý kouč Giovanni Trapattoni se ho pokusil přemluvit k návratu. Několikrát se spolu sešli, jenže tvrdohlavý fotbalista comeback vždycky odmítl.

Stephen IrelandFoto Reuters

„Sleduju zápasy Irska jako každý jiný, ale už dávno se necítím být součástí toho týmu,“ říkal před lety Ireland. „Je to škoda. Jsem přesvědčený, že až bude starší, bude toho litovat,“ prorokoval Trapattoni.

A to pravděpodobně teď nastalo. Irelandova babička zavolala Royu Keanovi, asistentovi reprezentačního trenéra Martina O'Neilla, aby vnukovi dali druhou šanci.

Zeptala se mě, jestli by se mohl vrátit. Nemohl jsem jí lhát. Odpověděl jsem, že dostane šanci, pokud bude hrát dobře. Martin (O'Neill) se Stephenem mluvil. Probrali vše podstatné. Myslím, že bychom žádnému hráči neměli zavírat dveře,“ uvedl Keane.

A fanoušci se těší. Ireland bude znovu reprezentovat Ireland, tedy Irsko.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud