1. dubna 2015 • 12:12

Povzbudili Čišovského v boji s nemocí. Postup by byl i pro něj, řekl Škrtel

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Moment, který zaujal ještě před výkopem federálního derby. Fotbalisté Česka a Slovenska se sjednotili kvůli jednomu hráči. Transparentem s nápisem "Čišo, bojuj!" dali najevo, jak jim záleží na osudu Mariána Čišovského. Obránce Viktorie Plzeň a slovenské reprezentace se pere s vážným onemocněním a jeho parťáci mu na hřišti tímto způsobem vyjádřili podporu. "Chtěli jsme ukázat, že je pořád jedním z nás," vzkázal kapitán slovenské reprezentace Martin Škrtel.



Hráči obou bývalých federálních partnerů Čišovského povzbudili na dálku, když u středového kruhu roztáhli transparent s jeho fotografií a nápisem "Čišo bojuj! Myslíme na tebe, ty to zvládneš!" Emotivní chvilku podtrhl potlesk vestoje od vyprodaného hlediště žilinského stadionu.

"Před zápasem jsme všichni spolu přišli s nápadem vyrobit plakát pro Mariána. Jeho choroba nás všechny zasáhla a i tímto malým gestem jsme mu chtěli ukázat, že je stále jeden z nás," uvedl po zápase slovenský kapitán Martin Škrtel. "Kdybychom postoupili na evropský šampionát, určitě bude jedním z těch, komu bychom postup věnovali," dodal.

"Osobně ho neznám, ale je to pěkné gesto. Je fotbalista, miluje tuhle hru a teď tady nemůže být s námi. Je třeba mu pomoct, má to velice těžké," citoval slovenský server pravda.sk Ondreje Dudu, autora vítězné branky. "Když jsem se dozvěděl o jeho problému, naskočila mi husí kůže. Může se to stát komukoliv z nás, vůbec to není sranda," dodal mladík ve slovenské sestavě.

Transparent na podporu nemocného Mariána Čišovského
Transparent na podporu nemocného Mariána Čišovského

Český brankář Tomáš Vaclík o transparentu předem nevěděl. "Já jsem se to dozvěděl, až když nás rozhodčí svolali. Je to výborný nápad, Marián si tu podporu zaslouží. Všichni věříme, že svou těžkou životní situaci zvládne," řekl Vaclík.

Pětatřicetiletý Čišovský naposledy hrál soutěžní zápas loni 1. dubna. Pak léčil zraněné koleno a na začátku ledna vedení Plzně přiznalo, že jej trápí vážná nemoc. Chorobu ale nespecifikovalo.

Podle informací Blesku postihla slovenského fotbalistu amyotrofická laterální skleróza. S tímto onemocněním, které napadá mozek a způsobuje ztrátu buněk ovládajících svalové pohyby, podle médií bojuje například i bývalý premiér Stanislav Gross .

Škrtel po výhře nad Čechy: To je vždy prestižní souboj
Video se připravuje ...

Hamšík: S reprezentací prožíváme nejlepší období
Video se připravuje ...

Brankář Vaclík o gólu: Nechytatelná střela to nebyla
Video se připravuje ...

Suchý: Musíme se dostat do pohody proti Islandu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud