10. října 2017 • 04:45

Národní tým Katalánska? Dvojka Realu, Xavi či Guardiola jako kouč

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se, jak by mohla vypadat sestava reprezentace KatalánskaPodívejte se, jak by mohla vypadat sestava reprezentace KatalánskaFOTO: koláž iSport.cz

    Už dnes může být jasněji, jaká bude budoucnost Katalánska. Opravdu odtrhne od Španělska a vyhlásí nezávislost? V tom případě by tamní fotbalová reprezentace patřila rázem mezi respektované soupeře. Vyměnit národní tým by mohl například obránce Barcelony Gerard Piqué, který v referendu hlasoval pro nezávislost. Jak by však vypadala celá základní jedenáctka Katalánska a kdo by ji případně mohl trénovat? Na to se podívejte v článku.

  • Brankář - Kiko Casilla

    Kiko Casilla je spolehlivou dvojkou RealuFoto Profimedia.cz

    Klub: Real Madrid

    Rodák z provincie Tarragona nedaleko od Barcelony, je již třetím rokem spolehlivou dvojkou v Realu Madrid. Přes brankáře Keylora Navase se mezi tři tyče jen tak nedostane, ale trenér Zidane , známý svou oblibou v rotaci hráčů, mu čas od času dá šanci v méně náročném ligovém či pohárovém duelu. Před příchodem do Realu byl dlouholetou jedničkou Espaňolu.

  • Obrana - Bellerín, Piqué, Bartra, Alba

    Gerard Pique v utkání s Realem MadridFoto Reuters

    Složení obrany:

    Hector Bellerín (Arsenal)
    Gerard Piqué (Barcelona)
    Marc Bartra (Dortmund)
    Jordi Alba (Barcelona)

    Co se týká defenzivy, rozhodně by Katalánsko neutrpělo. Na krajích by operovali rychlonozí a ofenzivně ladění Hector Bellerín z Arsenalu a Jordi Alba z Barcelony. Ve středu pole by pak pevnou skálou měla být ikona Barcelony Gerard Piqué a sním jeho bývalý spoluhráč Marc Bartra, jenž nyní obléká dres Borussie Dortmund.

  • Záloha - Busquets, Sergi Roberto, Xavi

    Xavi Hernandez ještě v dresu BarcelonyFoto Profimedia.cz

    Složení zálohy:

    Sergio Busquets (Barcelona)
    Xavi (Al Sadd)
    Sergi Roberto (Barcelona)

    Záložní řada složená především z hráčů, kteří prošli Barcelonou, by však momentálně k tomu nejlepšímu na světě nepatřila. Busquets je spíš defenzivně laděný, Xavi má svá nejlepší léta za sebou a momentálně působí jen v katarském Al Saddu. Mládí by zastupoval univerzál Sergi Roberto.

  • Útok - Tello, Bojan, Deulofeu

    Gerard Deulofeu se v létě vrátil do BarcelonyFoto Reuters

    Složení útoku:

    Cristian Tello (Betis)
    Bojan Krkič (Aláves)
    Gerard Deulofeu (Barcelona)

    Za to ofenziva by mohla klapat. Trojice Tello, Bojan a Deulofeu patřila k největším talentům své doby. Jenže ani jeden z hráčů svůj obrovský potenciál nedokázal naplno využít. Druhá šance by však pro hráče Betisu Sevilla, Alavesu a Barcelony, mohla znamenat značné oživení.

  • Trenér: Pep Guardiola

    Trenér Manchesteru City Pep GuardiolaFoto Reuters

    Klub: Manchester City

    Zřejmě největší zbraň nově poskládaného týmu. Bývalý trenér Barcelony či Bayernu se již několikrát v minulosti nechal slyšet, že jeho největším snem v kariéře je vést národní tým, jen neví, který.  Referendum by mu mohlo tento otazník ulehčit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud