12. listopadu 2009 • 00:00

Čecha z branky nikdy nevytlačím, říká Drobný

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Národní tým má jasnou brankářskou jedničku – Petra Čecha. Toho prý nikdo z branky nevyžene. Takhle jasně vidí pozici brankáře Chelsea jeho reprezentační kolega Jaroslav Drobný. Ten se mezi tři tyče dostane jedině, pokud se Čech zraní a na sraz nepřijede. Jako nyní.



V minulé sezoně se Petr Čech nepotkal s dobrou formou. V dresu londýnské Chelsea se dopustil několika chyb a dostal se pod palbu kritiky. Vypadalo to, že český brankář tlak neustojí, ovšem letní přestávka mu více než pomohla.

S jistotou se dá říct, že Čech přežil své nejhorší období kariéry, kdy byl snad poprvé kritizován tiskem i veřejností. Jeho pozice v Chelsea i národním týmu zůstala pevná.

„Nedivím se. Už mockrát jsem říkal, že Petr je nejlepší gólman na světě,“ tvrdí jeho reprezentační parťák Jaroslav Drobný.

Proč tolik respektu? „Protože já o sobě říct, že jsem nejlepší, rozhodně nemůžu. Naopak jsem šťastný, že mohu být po jeho boku a něco se od něj přiučit,“ vysvětlil gólman Herthy Berlín.

Na Drobném bylo vidět, že se s rolí reprezentační dvojky dokázal smířit. Vlastně musel. Nic jiného mu ani nezbývalo. Bere to jako jasně danou věc.

Do branky se dostane pouze v případě, pokud se Čech zraní. To se ostatně přihodilo na současném reprezentačním srazu, na který brankář Chelsea nepřijel kvůli problémům se zády.

„Za každý zápas v nároďáku jsem hrozně rád,“ přiznává Drobný, který na turnaji v Emirátech odchytá minimálně jedno utkání. Do druhého trenér Michal Bílek pravděpodobně postaví Tomáše Grigara.

Oba dva spolu mluvili na srazu vůbec poprvé. „Tomáše znám pouze z ligových zápasů,“ prohodil Drobný. „Ale jestli mu budu v něčem radit? Myslím si, že je dost zkušený na to, aby věděl, co má dělat.“

Drobný osobně neznal spoustu nových hráčů, které Bílek nominoval. „O některých vím opravdu jen z médií a fotografií,“ přiznal. A proto se zatím ani nepokusil odhadnout, jakou bude mít nové složení reprezentace sílu.

Ostrý test Bílkovi svěřenci každopádně podstoupí již tuto neděli proti Spojeným arabským Emirátům. Podle Drobného je čeká těžký soupeř, plný stadion a pořádné horko v podobě třiceti stupňů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud