31. srpna 2014 • 22:10

VIDEO: Hrdina i padouch! Mareš předvedl gesto fair play i červenou

Autor: rou, kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ SESTŘIH | Fotbalista Dukly Jakub Mareš prožil v Plzni rozporuplný večer. Nejdříve se dočkal potlesku do posledního místa vyprodaného stadionu, když se férově vzdal rohového kopu, později se na něj ale snesl hromový pískot tribun po faulu na unikajícího Václava Pilaře, za který viděl červenou kartu.



Tohle by rozhodně neudělali všichni. Spíš naopak. V 21. minutě za stavu 0:0 se Jakub Mareš probíjel ke koncové čáře, ale Davida Limberského neobešel a míč skončil v zámezí.

VIDEO | Podívejte se na obě situace v hlavní roli s Marešem (fair play v čase 0:50, červená karta 2:40)

Kompletní sestřih: Plzeň - Dukla 2:1
Video se připravuje ...

Asistent rozhodčího ukázal na rohový praporek, hostující záložník se přiznal, že jako poslední se dotkl míče on a standardní situace pro Duklu se vzdal. Za něco podobného kdysi kouč Marko vynadal Hušbauerovi v Příbrami. Ten se přiznal k rohu a jeho tým z něho inkasoval. Trenér Dukly Kozel ale ve fotbale nevídané gesto fair play spíš ocenil.

„Já si toho vážím. O chvíli později tam byla jasná teč Hejdy, on se bohužel nepřiznal, domácí hráli dál. Já jsem rád, že se naši hráči takto chovají,“ prohlásil po zápase.

A hosté byli za Marešův čin naopak odměněni – o dvě minuty později Hanousek výborně našel ve vápně Beauguela a Dukla vedla.

Jenže ve druhé půli nastal obrat o 180 stupňů: pro Duklu i Mareše osobně. Plzeň góly Vaňka a Procházky otočila skóre a krátce po druhé brance Mareš snížil naděje na vyrovnání svým vyloučením.

Brankář Kozáčik dlouhým výhozem parádně vyslal do brejku Pilaře, kterého poslal k zemi v té chvíli poslední Mareš. Sice to nebyl žádný brutální skluz, ale logicky následovala červená karta… A Dukla už se v deseti prosadit nedokázala.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud