21. září 2014 • 00:05

Ďolíček nedáme, buráceli fanoušci! A herec Trojan objal Šmicra

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebyl to jen fotbalový zápas… Vršovické derby mezi fotbalisty Bohemians 1905 a Slavií se stalo i demonstrací za zachování stadionu v Ďolíčku, kde se šlágr 8. kola Synot ligy hrál. Budoucnost jednoho z tradičních fotbalových míst je totiž již poněkolikáté v ohrožení. A fanoušci na obou stranách dali najevo, že si přejí jeho zachování.



Fanoušci jako tradičně povzbuzovali své kluby, ale ještě před výkopem ukázali, že se umí i shodnout. V kotli domácích zářil transparent „Dva kluby“ a v sektoru slávistických příznivců si šlo přečíst pokračování  - „Dva stadiony.“ To bylo heslo, které před sebou drželi také hráči při nástupu na hřiště.

Na trávník pak nastoupily známé tváře obou klubů. Za Bohemians 1905 herec Ivan Trojan, slávisty zastupoval bývalý reprezentant a vítěz Ligy mistrů Vladimír Šmicer. Před zaplněnými tribunami se pak za velkého aplausu společně objali.

Podporu stadionu v Ďolíčku vyjádřili i Trojan se Šmicrem
Video se připravuje ...

„Ďolíček zachráníme, jde o srdeční záležitost,“ pronesl držitel několika Českých lvů, který už dřív slíbil, že se v případě potřeby k stadionu připoutá okovy, aby ho uchránil před demolicí.

Boj za zachování Ďolíčku v těchto dnech vrcholí a stal se i jedním z diskutovaných témat kampaně před komunálními volbami. Vše odstartovala výpověď majitele Ďolíčku, který nařídil Klokanům vystěhovat se do konce listopadu. Tento týden pak došlo na slovní přestřelku mezi pražským magistrátem a Prahou 10, kteří se navzájem obviňují ze záměru Ďolíček zničit.

Na politickou dráhu se ve vypjatém období vydal i prezident klubu Antonín Panenka. V senátních volbách na Praze 10 se však neprosadil. Mistr Evropy 1976 se nedostal mezi dva nejúspěšnější kandidáty do druhého kola.

Kompletní sestřih: Bohemians 1905 - Slavia 2:0
Video se připravuje ...

Bohemians 1905 - Slavia Praha: Fanoušci vyjádřili podporu Ďoličku
Video se připravuje ...

Bohemians - Slavia: Gól Josefa Jindřiška na 1:0
Video se připravuje ...

Bohemians - Slavia: Gól Ivana Lietavy na 2:0
Video se připravuje ...

Fanoušci Bohemians 1905 a Slavie se na začátku zápasu doplňovali. Heslo Dva kluby, dva stadiony složili ze dvou transparentů.
Fanoušci Bohemians 1905 a Slavie se na začátku zápasu doplňovali. Heslo Dva kluby, dva stadiony složili ze dvou transparentů.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud