25. října 2014 • 19:14

CELÝ SESTŘIH: Příbram pod Tobiášem vítězí, porazila Baník 3:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Příbrami prodloužili vítěznou sérii pod trenérem Pavlem Tobiášem už na čtyři utkání. Ve 12. kole první ligy doma porazili Baník Ostrava 3:1. Skóre otevřel Martin Zeman, dvě branky přidal Jakub Řezníček. Baník snížil až v závěru, když chybu domácích potrestal Kukec a po 355 minutách ukončil příbramskou sérii bez obdržené branky.



Příbram se od začátku snažila zaskočit Baník netradičně rozehranými standardními situace. Už ve 2. minutě oprášila trik s potají rozehraným rohovým kopem, který ji v roce 2005 přinesl Otepkův gól v utkání se Spartou. I tehdy u toho byl současný trenér Pavel Tobiáš, Zeman ale tentokrát nepropálil hradbu těl před sebou.

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Příbram - Baník Ostrava 3:1
Video se připravuje ...

Následně příbramští hráči bavili diváky neobvyklými náběhy na rohové kopy, při kterých se snažili mást ostravskou obranu. Baník však dokázal improvizovat a nepouštět příbramské hlavičkáře do zakončení.

Příbram - Baník Ostrava: Gól Martina Zemana na 1:0
Video se připravuje ...

Příbram - Baník Ostrava: Parádní zákrok hostujícího brankáře Pavlenky
Video se připravuje ...

Příbram - Baník Ostrava: Gól Jakuba Řezníčka na 2:0
Video se připravuje ...

Příbram - Baník Ostrava: Gól Jakuba Řezníčka na 3:0
Video se připravuje ...

Nakonec však standardní situace přeci jen přinesla Příbrami gól. Zeman rozehrával přímý kop z pravé strany, střílený centr směřoval na bránu, a tak i když se nikdo z hráčů balonu nedotkl, zapadl do ostravské branky.

Velmi aktivní Zeman už předtím málem připravil šanci pro Řezníčka, ve 35. minutě si pak oba spolupráci zopakovali. Zemanův centr propadl až k domácímu kanonýrovi, Řezníčkovi vyšlo i zakončení, ale ostravský brankář Pavlenka skvělým zákrokem hosty zachránil a ukázal tak, proč dostal pozvánku do reprezentace.

Baník hrající bez zraněného Greguše začal s blížícím se koncem poločasu hru vyrovnávat, ale několik nadějných brejků se mu nepovedlo dotáhnout.
Jenže vstup do druhé půle se Baníku vůbec nepovedl. Baránek se snažil hlavou přihrát brankářovi, jenže místo toho namazal Řezníčkovi před odkrytou branku a příbramský střelec nabídkou nepohrdl a zvýšil vedení.

V 63. minutě pak Příbrami vyšel další Zemanův roh, míč se ve skrumáži odrazil k Řezníčkovi a ten zblízka dorazil míč do branky potřetí.

Utkání se pak už spíše jen dohrávalo, Baník se však přeci jen dočkal alespoň snížení. A hodně mu k tomu pomohl domácí Hnaníček, který špatnou zpětnou přihrávkou namazal Kukecovi, jenž mohl střílet do odkryté branky.

12. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - Baník Ostrava 3:1 (1:0)
Branky: 46. a 63. Řezníček, 24. M. Zeman - 84. Kukec. Rozhodčí: Houdek - Moláček, Urban. ŽK: Hájovský, Zeman - Kukec. Diváci: 2968.

Sestavy:
Příbram: Boháč - Sus, Hájovský, Zápotočný, Neves - Hnaníček, Deli - Pilík (84. Suchan), Fillo, M. Zeman (78. Danoski) - Řezníček (81. T. Krbeček). Trenér: P. Tobiáš.
Ostrava: Pavlenka - Frydrych, Baránek, Stronati, Holzer - Kukec, Mensah, Lindpere (46. J. Šašinka), Šichor, Štěpán (46. Azevedo) - Nahr (77. Byrtus). Trenér: Bernady.

Milan Baroš po utkání se spoluhráči zatleskal fanouškům Baníku, kteří vážili cestu přes půl republiky
Milan Baroš po utkání se spoluhráči zatleskal fanouškům Baníku, kteří vážili cestu přes půl republiky

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud