17. května 2016 • 04:20

Liga bez Kováče, Doška i Špita. Volte, kdo vám bude nejvíc chybět

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvyšší fotbalovou soutěž opouští tři velká jména. Kopačky po sezoně pověsili na hřebík sparťanský obránce Radoslav Kováč, jablonecký brankář Michal Špit a útočník Slovácka Libor Došek. Všichni tři však v lize zůstanou, co by členové realizačních týmů Sparty, Jablonce a Zbrojovky Brno. Hlasujte v anketě, který z hráčů vám bude na hřišti nejvíce chybět.



Libor Došek

Jako první ohlásil konec kariéry 38letý Došek. Už před startem jarní části kanonýr Slovácka potvrdil, že se jedná o poslední půlrok v nejvyšší české fotbalové soutěži. Bývalý hráč Sparty, Liberce či Teplic míří z Uherského Hradiště do mateřského Brna, kde s velkým fotbalem začínal. V české lize nastřílel ve 407 duelech 125 branek, nejvíce (44) jich bylo ve Slovácku a se Spartou i Libercem slavil mistrovský titul.

Poslední ligový duel mu však pošramotilo zraněné koleno. „Ideální by byla základní sestava, ale asi mám utržený meniskus,“ řekl po posledním domácím utkání s Olomoucí. Nyní ho čeká angažmá ve Zbrojovce Brno, kde pracuje jeho maminka a mladší bratr. Nikoliv však jako hráč, ale jako člen realizačního týmu budoucího trenéra Svatopluka Habance.

DOŠEK: Končím, všechno mě bolí
Video se připravuje ...

 

Michal Špit

V posledním ligovém kole aktuální sezony se s profesionální kariérou rozloučil také 41letý brankář Jablonce Michal Špit, který na severu Čech působí od ledna roku 2004, kdy přišel ze Sparty. Jablonecký brankář a specialista s penaltovou databází, který je se 101 čistými konty třetí v historické tabulce české nejvyšší soutěže, se rozhodl ukončit karieru symbolicky po 300. ligovém startu.

Shodou okolností to bylo v utkání zrovna proti Příbrami, které hrálo velkou roli v tom, zda se Středočeši zachrání v Synot lize. Špit se do branky postavil v 87. minutě, kdy vystřídal brankáře Hrubého. V Jablonci však nekončí. Bude tam i nadále působit v roli trenéra brankářů.

Jablonec - Příbram: Špit vystřídal Hrubého, loučí se s kariérou
Video se připravuje ...

Radoslav Kováč

Třetím odcházejícím je bývalý reprezentační stoper Radoslav Kováč, který odehrál své poslední utkání v dresu Sparty jako kapitán. V české nejvyšší soutěži nastoupil k 235 ligovým zápasům za Olomouc, Liberec a Spartu.

V zahraničí působil v Rusku (Spartak Moskva), Anglii (West Ham) a Švýcarsku (Basilej). Nyní ho čeká práce v realizačním týmu Sparty. „Budu trávit co nejvíc času s hráči na hřišti, trenérům budu pomáhat třeba s defenzivou. To je jen jedna z částí mé nové role,“ řekl po utkání s Jihlavou. „Nepůjde však přímo o pozici asistenta,“ dodal účastník MS 2006, EURO 2008 a člen vítězného výběru EURO U21 v roce 2002.

Jablonecký brankář Michal Špit odehrál proti Příbrami poslední ligový zápas
Jablonecký brankář Michal Špit odehrál proti Příbrami poslední ligový zápas

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Jihlava 5:0. Lafata zazářil 5 góly
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud