18. června 2016 • 15:20

Slavia porazila Slovan Bratislava, Plzeň dala Kozolupům 18 gólů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie v přípravě porazili slovenského vicemistra Slovan Bratislava 4:0. Duel v Kolíně svými góly rozhodli Antonín Barák z penalty, Robert Hrubý, Levan Kenija a Radek Voltr. Úspěšně začala i Plzeň, když na úvod přípravy rozstřílela Kozolupy 18:3. Zápas proti soupeři z plzeňského přeboru se hrál v rámci akce Kopeme za fotbal. Hattricky nastříleli Michal Krmenčík a Marek Bakoš.



S výkonem byl spokojený i trenér Dušan Uhrin mladší, který již nasadil i obě nejnovější posily Ruslana Mingazova a Micka van Burena. "Jsme rádi, že jsme vyhráli i po těžké přípravě, kterou jsme teď měli. Tenhle zápas byl pro všechny takovým zpestřením, protože teď pracujeme na kondici," řekl Uhrin.

Těší ho, že zatím jde příprava podle plánu a hráčům se vyhýbají zranění. I Jiří Bílek se po borelióze vrací do přípravy. "Zatím se nám nikdo nezranil a máme všechny hráče k dispozici, což je vždy důležité pro ten další krok, v němž nás čeká herní příprava," řekl Uhrin.

Slavia se nyní chystá na soustředění do Rakouska, kde v úterý změří síly se Salcburkem. "Odehrajeme v rychlém sledu čtyři utkání, takže vyzkoušíme různé herní varianty. Je to dobré k tomu, abychom vykročili v Evropské lize správnou nohou," dodal Uhrin.

Nový trenér Plzně Roman Pivarník tak zažil vydařenou premiéru na lavičce. Už v první půli zápasu, hraného na dvakrát 35 minut, jeho svěřenci nastříleli deset branek, z toho tři navrátilec Bakoš. Po změně stran přidali dalších osm.

Plzeň čeká další příprava v úterý proti divizní Doubravce.

Plzeň - Kozolupy 18:3
Branky:
1., 25. a 28. Bakoš, 36., 41. a 60. Krmenčík, 4. a 12. Kratochvíl, 9. a 21. Hořava, 2. Chrien, 5. Vůch, 33. Řezník, 39. Suchan, 43. Kovařík., 44. Rajtoral, 45. Kučera, 58. Petržela - 34. Fryč, 45. Mošna, 64. Sazeček. Poločas: 10:1.

Sestava Plzně, 1. poločas.: Sváček - Řezník, Hejda, Baránek, Vukajlovič - Hořava, Chrien - Kopic, Kratochvíl, Vůch - Bakoš 2. poločas: Sváček - Rajtoral, Čihák, Piroch, Matějů - Kučera, Vaněk, Petržela, Suchan, Kovařík - Krmenčík
Nedachlebice - Slovácko 1:12 (0:5)
Branky: 60. Sedlák - 26., 70. a 77. z pen. Ťok, 27. a 44. Kerbr, 51. a 62. Hlúpik, 56. a 86. Diviš, 6. Zajíc, 30. Sadílek, 67. Havlík.

Sestava Slovácka, 1. poločas: Daněk - Šimko, Rada, Břečka, Chýla - Biolek, Sadílek, Šumulikoski, Zajíc, Ťok - Kerbr, 2. poločas: Heča - Reinberk, Hofmann, Košút, Mareš - Hlúpik, Daníček, Havlík, Kubala, Ťok - Diviš. Trenér: Levý.
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud