11. října 2015 • 19:05

Klopp plánuje posily pro Liverpool. Uloví z Bayernu svůj objev?

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý trenér Jürgen Klopp začal dávat do pořádku zanedbaný Liverpool. Už na tiskové konferenci uvedl, že po svém týmu chce jízdu na doraz. K tomu však potřebuje také typologicky vhodné hráče. Na Ostrovech spekulují, koho si bývalý trenér Borussie Dortmund vytipoval do svého nového působiště. Dokonce se hemží zprávy o tom, že by rád ulovil z Bayernu Roberta Lewandowského.



Seznam potenciálních posil, který sestavily britské deníky, je velmi pestrý. Ačkoliv Liverpool má v brance Simona Mignoleta, v hledáčku „reds“ uvízli dva němečtí gólmani. Jedná se o Loriuse Kariuse z Mohuče a Bernda Lena, který je jedničkou Leverkusenu. Právě druhý jmenovaný patří mezi velké talenty německé líhně. V létě se jeho jméno spojovalo s Realem Madrid a jakousi možnou variantu číslo dvě místo Davida de Gey.

Dalším na seznamu je brazilský objev Neapole Jorginho. Třiadvacetiletý záložník je sice původem z Brazílie, ale rozhodl se reprezentovat Itálii, kde vyrůstal. Liverpool na této pozici tlačí bota.

Kapitán Jordan Henderson léčí zlomeninu nohy a defenzivní posty zastávají Lucas Leiva s Jamesem Milnerem. Dále je v týmu německý talent Emre Can, ten se však v posledních duelech vrátil v systému 3-5-2 zpátky na kraj obrany. Posílit tuto pozici a zvýšit konkurenci by měl právě neapolský záložník. Během své kariéry zmeškal kvůli zranění pouhých sedm dnů.

Nový trenér Liverpoolu Jürgen Klopp na své první tiskové konferenci v klubu¨mluvil zapáleně
Nový trenér Liverpoolu Jürgen Klopp na své první tiskové konferenci v klubu¨mluvil zapáleně

Klopp prý však nechce posilovat pouze defenzivu. Posily hodlá přivést i do ofenzivy, i když Liverpool před sezonou mohutně nakupoval. Bývalý trenér Brandon Rodgers dostal do týmu Roberta Firmina, Dannyho Ingse či Christiana Bentekeho. I přesto chce být klub aktivní na přestupovém poli.

A padají zajímavá jména. Jedná se o křídelníka ze Swansea Andrého Ayewa a tím druhým jmenovaný je…Teď se podržte: Robert Lewandowski z Bayernu Mnichov. Pětadvacetiletý Ayew přišel do Swansea z Marseille. Během osmi ligových zápasů nastřádal čtyři trefy, jenže ne ledajaké. Prosadil se proti Chelsea, Manchesteru United, Tottenhamu a Newcastlu.

Lewandowski je kapitola sama o sobě. Toho Klopp objevil pro Borussii Dortmund v Lechu Poznaň a i když to na začátku nevypadalo jako dobrý nákup, stal se z polského útočníka sniper světových kvalit, který však v Bayernu není tak dostatečně protěžován, jak by sám chtěl. Ostatně jeho agent naznačil, že Lewova budoucnost není spojena s bavorským klubem. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud