6. ledna 2016 • 12:33

Berger a Šmicer slyšeli na srazu hvězd: Jezte, pijte a každý si zahraje

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro fanoušky Liverpoolu to bude velká událost. V Austrálii zítra znovu uvidí na hřišti v akci hráče, kteří pod vedením kapitána Stevena Gerrarda vyhráli pro „Reds“ Ligu mistrů, Pohár UEFA a Anglický pohár, Ligový pohár i Superpohár. Před exhibičním zápasem proti výběru domácích legend na stadionu v Sydney přivítal trenér Gérard Houllier svéráznými pokyny tým nabitý zvučnými jmény včetně Vladimíra Šmicra a Patrika Bergra.



Tahle parta se dala znovu dohromady. Ačkoliv Liverpool s ní nedosáhl na mistrovskou trofej v Premier League, jinak výjimečná generace posbírala snad všechny myslitelné úspěchy. Teď už se její zástupci především baví. Sestavu doplní nejlepší kanonýr v historii klubu Ian Rush, který v osmdesátých letech podílel na pěti anglických titulech.

„Na začátku pár věcí: žádná omezení s pítím ani jídlem,“ zahlásil trenér Houllier na začátku týmového srazu a své bývalé svěřence včetně české dvojice tím rozesmál. „Nebude ani večerka a každý si zahraje. A to i ty Robbie,“ obrátil se na útočníka Robbieho Fowlera. „Snad si to užijeme. Chci od vás jednou věc – až dojde na fotbal, dělejte všechno tak, jak máte. Kvůli tomu tady jsme.“

Pro liverpoolskou ikonu Stevena Gerrarda půjde o první start v dresu, který ho proslavil, od jeho loňského přestupu do LA Galaxy. „Snad takových příležitostí bude víc, až se vrátím zpátky z Ameriky,“ prozradil Gerrard. 

Sestava Liverpoolu pro australskou exhibici 
Steven Gerrard, Jamie Carragher, Robbie Fowler, Ian Rush, John Arne Riise, Luis Garcia, Sander Westerweld, Fabio Aurelio, Igor Biscan, Gary McAllister, Bruce Grobbelaar, John Aldridge, Patrik Berger, Stephane Henchoz, Vladimír Šmicer , Jason McAteer, Dietmar Hamann

Hvězdná parta z Liverpoolu opět pohromadě: Steven Gerrard, Jamie Carragher a Robbie Fowler.Foto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud