8. ledna 2016 • 20:20

Guardiolův plán: Jak chce udělat ze City NEJ tým světa do tří let?

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Změnit prostředí? Kdepak. Trenér Josep Guardiola prý potřebuje pořádnou životní výzvu, proto se vydá po letošní sezoně trénovat do Premier League. Největším favoritem na jeho angažování patří Manchester City. Ten už údajně španělskému trenérovi navrhl tříletý plán, ve kterém má vystavět „dream team“, do něhož bude patřit Lionel Messi, Paul Pogba či David Alaba.



Zní to jako další megalomanský plán. Jako kdyby Manchester City neměl drahých posil dost. Klub však pohání touha po triumfu v Champions League. Prvním krokem k jeho uskutečnění má být angažování Guardioly.

Podle anglického deníku The Sun má španělský kouč dostat na posily neomezené prostředky a postupně během tří let přivést do klubu Lionela Messiho, Gerarda Piquého (Barcelona), Davida Alabu (Bayern) a Paul Pogba (Juventus). Toto kvarteto má „citizens“ vynést na výsluní.

Plánovaná sestava City pod Guardiolou

Takhle by měla vypadat sestava City pod GuardiolouFoto www.footballuser.com

Kde vezme City finanční prostředky například na barcelonský klenot? To arabské majitele City netrápí. Na Ostrovech spekulují, že čtyřnásobnému držiteli Zlatého míče Lioneli Messimu hodlají nabídnout týdenní mzdu 800 tisíc liber (cca 28 milionů korun).

Guardiola prý při jednání se City trval na tříleté smlouvě bez opce na prodloužení. V klubu nehodlá setrvat na delší dobu a budovat tým, jako třeba zažil v Barceloně. Uspět chce co nejdříve a s přispěním hvězdných posil.

Čtyřiačtyřicetiletý trenér měl však vedení klub dát slib, že až nastane pravý čas, ujme se sesterského klubu New York City, který spadá stejně jako Manchester City do společnosti City Football Group. Výrazně tomu pomohl i fakt, že vlastní byt na Manhattanu, kde strávil většinu času v roce 2012 po svém odchodu z Barcelony.

2547195:gallery:true:true

2541049:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud