9. února 2016 • 04:57

Nové City pod Guardiolou: Zbaví se potížisty Tourého, Bony zůstane

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
  • Chystá se nové City pod GuardiolouChystá se nové City pod GuardiolouFOTO: Koláž iSport.cz

    Čeká kádr Manchesteru City třesk? "Citizens" utíká v letošní sezoně titul v Premier League a v novém ročníku přebere tým uznávaný trenér Pep Guardiola. Dá se tedy očekávat přestavba mužstva. V Angli řeší, koho si v týmu španělský trenére ponechá a kdo bude muset bohatý klub z Manchesteru opustit. Podle britského deníku Daily Mail se o místo v kádru nemusí obávat exsparťanský útočník Bony Wilfried. Naopak angažmá si v létě bude hledat Yaya Touré, který je v očích španělského trenéra velmi neoblíbený. Dokonce mezi sebou měli několik konfliktů. Podívejte se, jak by mohl kádr Manchesteru City vypadat.

  • Bony Wilfried: Zůstane

    V letošní sezoně: 23 zápasů, 8 branek

    Bony Wilfried by měl v dresu City nastupovat i pod GuardiolouFoto Reuters

    Útočník, který prošel Spartou, si své angažmá u klubu vlastněného bohatými šejky ještě užije. Španělský trenér bude Wilfrieda využívat kvůli jeho síle v osobních soubojích a výbornému výběru místa. Reprezentant Pobřeží Slonoviny dostane v týmu roli náhradníka za útočnou hvězdou týmu Sergia Agüera.

  • Yaya Touré: Odchod

    V letošní sezoně: 33 zápasů, 6 branek

    Yaya Touré se nejspíš z Manchesteru bude stěhovatFoto Reuters

    Ti dva se prostě nemají rádi. Mezi šikovným středopolařem a Pepem Guardiolou to vřelo už ve společném angažmá v Barceloně. I proto se hvězdný záložník stěhoval na Ostrovy. Osud je znovu spojil, dá se však očekávat, že záložník si pod neoblíbeným trenérem neškrtne. Situaci moc nezlepšil ani hráčův agent, který nedávno prohlásil, že to, co dokázal Guardiola s německým Bayernem, by dokázal i jeho děda. Tourého setrvání je velmi nepravděpodobné.

  • Vincent Kompany: Zůstane

    V letošní sezoně: 12 zápasů, 2 branky

    Kapitán Manchesteru City Vincent KompanyFoto Reuters

    Nehrající kapitán. Tak aspoň zatím vypadala pozice belgického stopera v letošní sezoně. Díky zraněním nastoupil v základní sestavě „Citizens“ pouze osmkrát a naskočil jen do 12 zápasů. I proto se spekulovalo, zda s ním nový trenér bude počítat. Guardiola však prý věří v Kompanyho vůdcovské kvality a svůj tým bude chtít kolem něj postavit.

  • Fabian Delph: Odchod

    V letošní sezoně: 20 zápasů, 2 branky

    Fabian Delph v dresu Manchesteru CityFoto Reuters

    V létě na poslední chvíli opustil Aston Villu, která bojuje o sestup a za 11,5 milionů liber přestoupil do klubu s ambicemi na titul. Ze začátku angažmá nedostával tolik příležitostí, přesto stihl v modrém dresu naskočit ke 20 zápasům. Pracovitý Angličan ale v Gaurdiolově koncepci nefiguruje.

  • David Silva: Zůstane

    V letošní sezoně: 23 zápasů, 3 branky

    Záložník David Silva by se měl stát stěžejní postavou Manchesteru CityFoto EPA

    Španělský šikula by se měl stát nejdůležitějším hráčem Guardiolova mužstva. Kouč chce dát Silvovi volnou pozici, měl by se stát ofenzivní tahounem týmu. Dostane podobný prostor, jaký měl pod Guardiolou Iniesta v Barceloně.

  • Martín Demichelis: Odchod

    V letošní szeoně: 26 zápasů, 0 branek

    Obránce Manchesteru City Martín DemichelisFoto Reuters

    Oblíbený stoper nynějšího trenéra Manuela Pellegriniho si taktéž bude muset sbalit kufry. Šestatřicetiletý Argentinec již nevykazuje potřebnou kvalitu. Naposledy nezvládl důležitý zápas s Leicesterem, který by mohl být klíčový v boji o titul. V létě mu končí smlouva, klub mu jí zcela určitě neprodlouží.

  • Jesús Navas: Zůstane

    V letošní sezoně: 37 zápasů, 1 branka

    Jesuse Navase v dresu Manchesteru UnitedFoto EPA

    Křídelník ze Španělska pod argentinským trenérem Pellegrinim dostával dost příležitostí, chybí mu však produktivita. Třeba v letošní sezoně Premier League se ještě netrefil. Navas sice nepatří k vynikajícím technikům, na čem si Guardiola zakládá, přesto jeho rychlost je fenomenální. Navíc budoucí trenér City se rád obklopuje svými krajany ze Španělska, i proto Navas zůstane.

  • Samir Nasri: Odchod

    V letošní sezoně: 8 zápasů, 1 branka

    Samir Nasri v dresu Manchesteru CityFoto EPA

    Fanoušci Arsenalu mu nemůžou přijít na jméno. Opustil jejich tým a šel za penězi do City. Ale je velmi pravděpodobné, že z bohatého klubu se bude muset stěhovat jinam. V City francouzský záložník paběrkuje, v Premier League nenastoupil kvůli zranění od poloviny října.

  • Konečný verdikt

    Sergio Agüero vstřelil jedinou branku City v zápase s LeicesteremFoto Reuters

    Zmíněné hráče na odchodu nejspíš doplní levý obránce Bacary Sagna, defenzivní záložník Fernando a další obránce Gael Clichy. Guardiola samozřejmě počítá s hvězdami týmu jako jsou Kun Agüero nebo mladičký Kevin de Bruyne. Kádr by pak španělský trenér rád vyšperkoval o hvězdu Juventusu Paula Pogbu a mladého stopera Evertonu Johna Stonese.

    Odejdou: Demichelis, Delph, Touré, Sagna, Fernando, Clichy a Nasri

    Zůstanou: Hart, Caballero, Zabaleta, Kompany, Otamendi, Mangala, Kolarov, Fernandinho, Navas, De Bruyne, Silva, Sterling, Aguero, Iheanacho a Bony

    Možné posily: John Stones, Paul Pogba

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud