7. září 2016 • 14:49

Wenger skončí v Arsenalu, tvrdí v Anglii. Náhrada? Mistr na postupy

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chystá se v Anglii velké trenérské střídání? Podle informací deníku The Sun má po sezoně opustit Arséne Wenger svoji pozici v Asenalu a povýšit na jinou funkci. Kdo jej nahradí? To všem vyrazilo dech. Podle zákulisních informací klub jedná s mladým trenérem Bournemouthu Eddiem Howem, který klub dovedl ze čtvrté nejvyšší soutěže mezi elitu.



Éra francouzského trenéra Arséna Wengera, který v klubu působí od roku 1996, se blíží ke konci. Podle informací The Sun má po sezoně dobrovolně opustit trenérské křeslo a zamířit do pozice technického ředitele. I přesto, že majitel klubu Stan Kroenke dříve velkoryse oznámil, že o svém kontraktu na Emirates Stadium rozhodne on sám.

A ten už se podle všeho rozhodl. Trénování má dost. Je čas předat štafetu mladším. Pokud si myslíte, že klub už jedná o hvězdné náhradě, jste na omylu. Vedení "kanonýrů" prý cílí úplně jiným směrem.

Je mu teprve 38 let. Nevyhrál Premier League, ani Champions League, dokonce ani netrénoval evropský velkoklub. Přesto je podle anglického tisku trenér Eddie Howe z Bournemouthu vážným kandidátem na pozici trenéra londýnského klubu. Velké úspěchy, se kterými by se mohl měřit s trenérskou elitou, u Howea prostě nenajdete. Za zmínku ale stojí doslova pohádkový příběh, který prožívá ve svém současném působišti.

Zklamaný trenér Arsenalu Arséne Wenger po prohře s Liverpoolem
Zklamaný trenér Arsenalu Arséne Wenger po prohře s Liverpoolem

Pohádka začala v roce 2008 ve čtvrté nejvyšší anglické soutěži. Tehdy byli „třešničky“, jak zní přezdívka klubu z jižního pobřeží Anglie, zralé na sestup. K týmu se však dostal právě Howe, 31letý člen kádru.

A začala neuvěřitelná jízda. Nejdříve zachránil klub od sestupu a v následující sezoně vybojoval postup. Poté si vyzkoušel angažmá v Burnley, ale po jedné sezoně se znovu vrátil do Bournemouthu a s klubem dokázal postoupit do druhé nejvyšší anglické soutěže. V té vydržel pouze dvě sezony a tým dovedl do Premier League.

V té to už mladý trenér nemá tak snadné, přesto prokazuje své kvality. S nízkým rozpočtem a širokou marodkou dokázal udržet nováčka mezi anglickou elitou. Během sezony dokázal porazit Chelsea, Manchester United, West Ham a remizoval s mistrovským Leicesterem.

Což je na nováčka slušná bilance. Navíc je Howeovi pouhých 38 let a jak správně na Ostrovech podotýkají, s přibývajícími roky a nabytými zkušenostmi se bude jenom zlepšovat. Stane se tak už v Arsenalu?

2525386:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud