27. listopadu 2017 • 07:50

SESTŘIHY: Manchester City zůstává suverénní, Arsenal zachránila penalta

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve šlágru 13. kola anglické fotbalové ligy remizoval Liverpool doma s Chelsea 1:1. Hosté vyrovnali v 85. minutě, trefil se střídající Willian. Fotbalisté Manchesteru United vyhráli nad Brightonem 1:0 a udrželi druhé místo. Tottenham na svém hřišti pouze remizoval s West Bromwichem 1:1. Crystal Palace porazil Stoke, uspěl také Watford na půdě Newcastlu. Výhru Arsenalu 1:0 na hřišti Burnley zařídil proměneným pokutovým kopem v 92. minutě Alexis Sánchez. Petr Čech vychytal 196. nulu v Premier League.



Góly

Domácí: 65. M. Salah

Hosté: 86. Willian

Sestavy

Domácí: Mignolet – Joe. Gomez, Matip, Klavan, A. Moreno – Oxlade-Chamberlain (89. Mané), Henderson (C), Milner – M. Salah, Sturridge (66. Wijnaldum), Coutinho (89. Lallana).

Hosté: Courtois – Azpilicueta, Christensen, Cahill (C) – Zappacosta (83. Willian), Drinkwater (74. Fàbregas), Kanté, Bakayoko (77. Pedro), Alonso – E. Hazard – Morata.

Náhradníci

Domácí: Karius, Alexander-Arnold, Robertson, Wijnaldum, Mané, Lallana, Firmino

Hosté: Caballero, Luiz, Rüdiger, Fàbregas, Willian, Pedro, Moses

Rozhodčí

Michael Oliver

Stadion

Anfield Road, Liverpool

Chelsea byla v prvním poločase nebezpečnější, obě dvě velké příležitosti v krátkém sledu ale zlikvidoval brankář Mignolet. Nejprve si poradil s Hazardovou střelou na přední tyč a poté skvěle přečetl Drinkwaterovu kličku. Liverpool se připomněl krátce před přestávkou, Salahův technický pokus ale proletěl těsně vedle Courtoisovy brány.

Nejlepší střelec Premier League se dočkal v 65. minutě. Salah si narazil na hranici šestnáctky s Oxladem-Chamberlainem a placírkou zamířil přesně k tyči. Egyptský křídelník tak dosáhl hranice deseti ligových branek za pouhých 13 zápasů, čímž vyrovnal klubový rekord Daniela Sturridge.

Hostující "Blues" se dočkali vyrovnání v 85. minutě. Willian byl na hřišti pouhé dvě minuty, když si navedl míč před velkým vápnem a parádním dloubáčkem přeloboval překvapeného Mignoleta. "Reds" neprohráli s dnešním soupeřem už šestkrát, Chelsea přišla o sérii čtyř ligových výher.

SESTŘIH Premier League: Liverpool - Chelsea 1:1. O o dělbě bodů rozhodl střídající Willian
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 66. Dunk (vl.)

Hosté:

Sestavy

Domácí: de Gea – A. Valencia (C), Lindelöf, Smalling, Young – N. Matić, P. Pogba – Rashford (80. Fellaini), Mata (62. Ibrahimović), Martial (71. Mchitarjan) – R. Lukaku.

Hosté: Ryan – Bruno (C), Dunk, Duffy, Bong – Knockaert, Stephens, D. Pröpper, March (75. Izquierdo) – Groß (88. Is. Brown) – G. Murray (74. Hemed).

Náhradníci

Domácí: Romero, Rojo, Fellaini, Herrera, McTominay, Mchitarjan, Ibrahimović

Hosté: Krul, Goldson, Schelotto, Kayal, Izquierdo, Brown, Hemed

Karty

Hosté: G. Murray, Duffy

Rozhodčí

Neil Swarbick – Richard West, Marc Perry

Stadion

Old Trafford, Manchester

Návštěva

75 018 diváků

"Rudí ďáblové" se dlouho nemohli přes pozornou defenzivu Brightonu prosadit. Povedlo se to až v 66. minutě Ashleymu Youngovi, jehož střelu z hranice šestnáctky přizvedl obránce Dunk a míč obloukem zaplul za Ryanova záda.

United tak udrželi stoprocentní domácí ligovou bilanci, v sezoně vyhráli všech sedm utkání a inkasovali pouze jednou. Brighton naopak nenavázal na předchozí dvě venkovní výhry.

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Brighton 1:0. O výhře favorita rozhodl vlastenec
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 74. Kane

Hosté: 4. Rondón

Sestavy

Domácí: Lloris – Trippier, Vertonghen (60. F. Llorente), D. Sánchez, Davies – Winks (61. M. Dembélé), Dier – Eriksen, Alli, Heung-min – Kane.

Hosté: Foster – Nyom, Hegazy, J. Evans, Gibbs – Field (67. McClean), Livermore, Barry (79. Yacob) – Phillips, Rondón, Jay Rodriguez (67. Robson-Kanu).

Náhradníci

Domácí: Vorm, Sissoko, Llorente, Dembélé, Foyth, Aurier, Walker-Peters

Hosté: Robson-Kanu, Yacob, Myhill, McClean, Burke, Krychowiak, McAuley

Karty

Domácí: Dier

Hosté: Barry, Gibbs, Nyom, Foster

Rozhodčí

Jones – Ledger, Eaton

Stadion

Wembley Stadium, Londýn

Návštěva

65 905 diváků

West Bromwich si po odvolání trenéra Tonyho Pulise připsal bod hned v prvním zápase, když dokázal remizovat na půdě Tottenhamu. Ve Wembley otevřel skóre hostující Rondón, favorit vyrovnal až v 74. minutě zásluhou Harryho Kanea. Anglický kanonýr se tak s devíti góly dotáhl v čele tabulky střelců Premier League na Salaha z Liverpoolu.

SESTŘIH Premier League: Tottenham - West Bromwich 1:1. Nečekaná ztráta, aspoň bod trefil Kane
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 56. Loftus-Cheek, 90+2. M. Sakho

Hosté: 53. Shaqiri

Sestavy

Domácí: Hennessey – J. Ward, Tomkins, M. Sakho (C), Schlupp – Loftus-Cheek, Cabaye, Milivojević, McArthur (46. Ch. Benteke) – Townsend, Zaha.

Hosté: Grant – K. Zouma, Shawcross (C), Wimmer, Diouf (74. Jesé) – D. Fletcher, Allen, Pieters – Shaqiri, Sobhi (67. Crouch) – Choupo-Moting.

Náhradníci

Domácí: Speroni, Fosu-Mensah, van Aanholt, Dann, Puncheon, Sako, Benteke

Hosté: Haugaard, Edwards, Martins Indi, Afellay, Adam, Jesé, Crouch

Karty

Domácí: Tomkins

Hosté: Wimmer

Rozhodčí

Mike Dean. Asistenti: Simon Long, Daniel Cook. Čtvrtý rozhodčí: Roger East

Stadion

Selhurst Park, Londýn

Návštěva

23723 diváků

Hráči Crystalu Palace vyhráli teprve podruhé v ročníku. Stoke se sice ujalo v 53. minutě vedení po individuální akci Shaqiriho, poslední celek tabulky ale dokázal rychle zareagovat zásluhou Loftuse-Cheeka. Vítěznou branku Crystalu Palace si připsal ve druhé minutě nastavení Sako.

Záložník Stoke Darren Fletcher nastoupil k 104. zápasu v Premier League v řadě, čímž se dostal na dělené čtvrté místo v této statistice. Nejdelší sérii drží se 164 zápasy bývalý záložník Chelsea Frank Lampard.

SESTŘIH Premier League: Crystal Palace - Stoke 2:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 90+2. Alexis Sánchez

Sestavy

Domácí: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), S. Ward – Gudmundsson, Defour (78. Wood), Cork, Brady – Hendrick – Barnes.

Hosté: Čech – Koscielny (C), Mustafi, Monreal – Bellerín, Ramsey, Xhaka, Kolašinac – Iwobi (67. Wilshere), Alexis Sánchez – A. Lacazette (79. Welbeck).

Náhradníci

Domácí: Lindegaard, Bardsley, Long, Arfield, Westwood, Vokes, Wood

Hosté: Ospina, Mertesacker, Coquelin, Maitland-Niles, Wilshere, Welbeck, Giroud

Karty

Domácí: Defour, Brady

Rozhodčí

Lee Mason. Asistenti: Harry Lennard, Matthew Wilkes. Čtvrtý rozhodčí: Jonathan Moss

Stadion

Turf Moor, Burnley

Návštěva

21722 diváků

Fotbalisté Arsenalu s Petrem Čechem v brance zvítězili díky penaltě v nastavení 1:0 na hřišti Burnley. Zavzpomínali tak na minulou sezonu, v níž o vítězství v obou duelech proti témuž soupeři rozhodli také po uplynutí základní hrací doby. "Kanonýři" se posunuli na čtvrté místo tabulky před úhlavního rivala Tottenham. Čech si připsal 196. čisté konto v Premier League.

Blíže gólu byli v prvním poločase domácí, když po čtvrthodině hry Gudmundsson tvrdou střelou orazítkoval tyč. Na druhé straně jen těsně minul Monreal. V závěru poločasu podržel hosty Čech, který se zaskvěl proti Bradyho přímému kopu.

Zápas spěl k bezbrankové remíze, v nastavení ale Tarkowski fauloval v šestnáctce. Sánchez nařízenou penaltu umístil k tyči, a přestože gólman Pope vystihl směr, první porážce Burnley po třech zápasech nezabránil.

SESTŘIH Premier League: Burnley - Arsenal 0:1. V nastavení rozhodl Sánchez z penalty
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 45+1. Otamendi (vl.)

Hosté: 47. Agüero, 84. Sterling

Sestavy

Domácí: Lössl – Smith (C), Jørgensen, Schindler, Malone (75. Löwe) – Hogg (86. Mounié), Williams – Ince (82. Quaner), Mooy, van La Parra – Depoitre.

Hosté: Ederson – Walker, Otamendi, Kompany (C) (80. Jesus), Delph – De Bruyne, Fernandinho, Silva (89. Mangala) – Sterling, Agüero (86. Gündoğan), Sané.

Náhradníci

Domácí: Kachunga, Cranie, Löwe, Quaner, Mounié, Green, Hadergjonaj

Hosté: Bravo, Danilo, Gündoğan, Mangala, Silva, Jesus, Zinčenko

Karty

Domácí: Hogg, Malone, van La Parra (č)

Hosté: Fernandinho, Silva, Sané

Rozhodčí

Craig Pawson – Lee Betts, Ian Hussin, Neil Swarbrick

Stadion

John Smith's Stadium Huddersfield

Návštěva

24 121 diváků

Poslední čtvrthodina prvního dějství duelu Huddersfield - Manchester City přinesla mnoho šancí. Aktivnější byli hosté, přesto šli do šatny s jednobrankovým vedením domácí poté, co si balon po rohovém kopu ramenem do vlastní brány srazil stoper Otamendi.

"Citizens" vyrovnali ihned po změně stran. Sterling byl faulován ve vápně a penaltu bezpečně proměnil Agüero. Argentinský kanonýr se prosadil do sítě 31 z celkových 32 týmů, proti kterým v Premier League nastoupil. Nepovedlo se mu to jen proti Boltonu.

Obrat mohl dokonat Sané, jeho přímý kop však skončil na břevnu. Přesto hosté dosáhli na tři body. Gólman Lössl v závěru vyrazil střelu Gabriela Jesuse jen do Sterlinga, od něhož se míč odrazil do brány.

Everton stále čeká na první venkovní výhru v sezoně. Na hřišti Southamptonu podlehl jasně 1:4 a zůstal pouze dva body nad sestupovým pásmem.

SESTŘIH Premier League: Huddersfield - Manchester City 1:2. Favorit zabral ve druhém poločase
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 18. Tadić, 52. Ch. Austin, 58. Ch. Austin, 87. S. Davis

Hosté: 45. G. Sigurdsson

Sestavy

Domácí: Forster – Soares, V. van Dijk, Hoedt, Bertrand – P.-E. Höjbjerg, S. Davis (C) – Tadić (78. Lemina), Ward-Prowse, Boufal (86. Jošida) – Ch. Austin (80. S. Long).

Hosté: Pickford – Kenny, Jagielka (C), M. Keane (75. Vlašić), Baines (27. A. Williams) – Schneiderlin, Gueye – Lennon, G. Sigurdsson, Mirallas (64. Lookman) – Calvert-Lewin.

Náhradníci

Domácí: McCarthy, Jošida, McQueen, Long, Lemina, Redmond, Gabbiadini

Hosté: Robles, Williams, Ramírez, Rooney, Vlašić, Lookman, Baningime

Rozhodčí

Kevin Friend – Simon Beck, Mark Scholes

Stadion

St. Mary's Stadium, Southampton

Návštěva

30 461 diváků

Everton stále čeká na první venkovní výhru v sezoně. Na hřišti Southamptonu podlehl jasně 1:4 a zůstal pouze dva body nad sestupovým pásmem.

SESTŘIH Premier League: Southampton - Everton 4:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 19. Hughes, 45+1. Yedlin (vl.), 62. Gray

Sestavy

Domácí: Elliot – Yedlin, Lejeune, Clark, Manquillo – Jacob Murphy (76. Ayoze Pérez), Shelvey (C), Diamé (69. Merino), Ritchie – Gayle, Joselu (69. A. Mitrović).

Hosté: Gomes (C) – Mariappa, Kabasele, Britos (52. Prödl) – Femenía, Cleverley, Doucouré, Hughes (84. Carrillo), Zeegelaar – Richarlison (79. Pereyra) – Gray.

Náhradníci

Domácí: Darlow, Mbemba, Gámez, Merino, Mitrović, Aarons, Pérez

Hosté: Karnezis, Janmaat, Prödl, Watson, Pereyra, Capoue, Carrillo

Karty

Domácí: Shelvey

Hosté: Zeegelaar, Prödl

Rozhodčí

Kavanagh – Burt, Halliday

Stadion

St James' Park, Newcastle upon Tyne

SESTŘIH Premier League: Newcastle - Watford 0:3
Video se připravuje ...

Sestavy

Domácí: Fabiański – Naughton, van der Hoorn, Mawson, M. Olsson – Mesa, Ki Song-jung, Sanches (71. Fer) – T. Carroll, Bony, J. Ayew (84. T. Abraham).

Hosté: Begović – A. Smith, S. Cook, Aké, Daniels – Pugh, Arter (90+4. L. Cook), Surman, Ibe (88. Gosling) – J. King – C. Wilson (79. Afobe).

Náhradníci

Domácí: Fer, Abraham, Dyer, Nordfeldt, Routledge, Clucas, Rangel

Hosté: Boruc, Gosling, Afobe, Cook, Fraser, Mousset, Simpson

Karty

Domácí: Mesa, M. Olsson, Bony

Hosté: J. King

Rozhodčí

Attwell – Nunn, Smart

Stadion

Liberty Stadium, Swansea

Návštěva

20228 diváků

SESTŘIH Premier League: Swansea - Bournemouth 0:0
Video se připravuje ...

TABULKA PREMIER LEAGUE:

Z V R P Skóre B
1. Manchester City 38 32 4 2 106:27 100
2. Manchester Utd. 38 25 6 7 68:28 81
3. Tottenham 38 23 8 7 74:36 77
4. Liverpool 38 21 12 5 84:38 75
5. Chelsea 38 21 7 10 62:38 70
6. Arsenal 38 19 6 13 74:51 63
7. Burnley 38 14 12 12 36:39 54
8. Everton 38 13 10 15 44:58 49
9. Leicester 38 12 11 15 56:60 47
10. Newcastle 38 12 8 18 39:47 44
11. Crystal Palace 38 11 11 16 45:55 44
12. Bournemouth 38 11 11 16 45:61 44
13. West Ham 38 10 12 16 48:68 42
14. Watford 38 11 8 19 44:64 41
15. Brighton 38 9 13 16 34:54 40
16. Huddersfield Town 38 9 10 19 28:58 37
17. Southampton 38 7 15 16 37:56 36
18. Swansea 38 8 9 21 28:56 33
19. Stoke 38 7 12 19 35:68 33
20. West Brom 38 6 13 19 31:56 31

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud