26. července 2014 • 15:00

Mourinho: Čtyři miliony týdně pro mladíka? To by Chelsea zabilo

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Chelsea rozhazuje miliony za posily. Když se ale Manchesteru United upsal Luke Shaw ze Southamptonu, rozpálilo to manažera „blues“ Josého Mourinha. Proč? „Takového hráče bychom nemohli podepsat. Jeho plat 120 000 liber týdně by rozložil Chelsea, to by klub zabilo,“ myslí si.



Manchester United nicméně vysázel za levého obránce týmu z jihu Anglie 30 milionů liber a nabídl mu týdenní plat vyšší než čtyři miliony korun. Chelsea naopak za poloviční obnos přivedla na Stamford Bridge Felipe Luise.

„Kdyby to bylo opačně, bylo by to pro náš klub velmi negativní,“ pokračoval Mourinho, jehož evidentně zaskočily finanční požadavky devatenáctiletého anglického reprezentanta. „Dát mu 120 000 liber týdně, to by bylo prostě na Chelsea moc, to by nedělalo dobrotu v kabině. To by nás týmově zabilo.“

Extravagantní portugalský manažer Chelsea neskrýval důvody, proč si myslí, že balík peněz pro mladého hráče nebyl dobrým krokem jeho nového zaměstnavatele z Old Trafford.

„Je to fantastický hráč, ale když mu dáte takový plat, tak si buďte jistí, že další den vám zaklepou na dveře další hráči a budou se ptát. Jak je to možné, že dostal takový plat. Já jsem odehrál za klub 200 utkání a vyhrál s ním to a to. Pak na to klub bude muset reagovat. Když ne, bude zle,“ konstatoval Mourinho.

I Chelsea ale dokáže svým hráčům nasypat pořádnou gáži, o které se většině smrtelníků může jen tajně zdát. Proč se tedy Mourinho pouští do konkurenta?

„Filipe Luis hrál za Brazílii, získal tituly ve Španělsku, vyhrál evropský pohár, hrál semifinále Ligy mistrů. Ten chlap byl navíc mnohem levnější než tenhle anglický mladík,“ vysvětluje manažer Chelsea. „Samozřejmě mi nepřísluší kritizovat naše konkurenty za to, jak platí své hráče. Ale kdyby něco takového udělal můj klub, byl by dopad takového kroku vážně hodně negativní.“

Manažer Chelsea Jose Mourinho má jasno, 120 000 liber týdně pro obránce Shawa je moc. Mladý obránce v Manchesteru United tuhle gáži dostal, Chelsea by mu ale tolik nedala, protože by to prý klub zabilo
Manažer Chelsea Jose Mourinho má jasno, 120 000 liber týdně pro obránce Shawa je moc. Mladý obránce v Manchesteru United tuhle gáži dostal, Chelsea by mu ale tolik nedala, protože by to prý klub zabilo

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud