Jan Malý
22. listopadu 2014 • 09:17

Odešel jako přebytečný. Teď se Welbeck může United pomstít

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 18:30 | Býval to zápas o nejvyšší příčky, dokonce i o titul. Do dnešního souboje v Premier League však Arsenal a Manchester United vstupují z příček ležících mimo evropské poháry. Z tohoto pohledu se může zdát, že lesk jejich vzájemných duelů vybledl, ale jak říká legendární Alex Ferguson, tyhle tradiční zápasy budou v Anglii vždycky nejvíc. A nyní střet těchto dvou rivalů šperkuje osud Dannyho Welbecka.



Tenhle přestup vzbudil velké pozdvižení a otázek a jeho příběh nyní znovu ožívá. Útočník Danny Welbeck stojí proti svému mateřskému klubu, anglický reprezentant v dresu Arsenalu nastoupí proti Manchesteru United, z něhož v létě odcházel za 16 milionů liber (přes 561 milionů korun) jako přebytečný.

„Myslím, že během těch tří měsíců získal větší respekt. A také pro národní tým je jedním ze stěžejních hráčů,“ pochvaloval si rozvoj svého svěřence trenér Arsenalu Arséne Wenger, jenž doufá v jeho zdravou motivaci ukázat se proti United. Welbeck zatím odehrál za „kanonýry“ dvanáct zápasů, v nichž vstřelil pět branek včetně hattricku v Lize mistrů proti Galatasarayi Istanbul.

Jeho bilance sice není úplně úchvatná, ale i třeba jeho bývalý souputník z Manchesteru a kolega z národního týmu Wayne Rooney si všiml, že prostředí u londýnského rivala mu sedí. „Myslím, že pro Dannyho a pro jeho osobní kariéru to byl pravděpodobně nejlepší přestup. Vyšlo mu to, dal několik branek a hraje dobře,“ ocenil Rooney svého parťáka, se kterým táhne Anglie vstříc mistrovství Evropy v roce 2016. „Je to kluk Manchesteru a je divné vidět ho tam,“ přiznal zároveň útočník United.

Welbeck nezapadal do plánu nového trenéra „rudých ďáblů“ Louise van Gaala, který si k Rooneymu a Robinu van Persiemu přivedl ještě kolumbijského střelce Radamela Falcaa. V takové konkurenci by se i pro mladého anglického reprezentanta těžko hledalo místo. „Mohl pokračovat v Manchesteru United, ale rozhodli jsme se, že může odejít, a on toho využil. Myslím, že každý hráč, který hraje v týmu pravidelně, se rozvíjí. Těží z toho, že hraje každý týden,“ vrátil se k Welbeckově přestupu Van Gaal. To ještě nevěděl, že Falcaa brzy skolí zdravotní potíže, které má aktuálně hned dvanáct hráčů United.

Svůj názor na něj však nizozemský kouč nechtěl moc prezentovat. „Myslím, že není důležité, co si o něm myslím já, protože hraje za Arsenal. Za Manchester United už nehraje a my ho musíme porazit. Ale nejen jeho, ale celý Arsenal,“ doplnil Van Gaal.

Bývalý vynikající United záložník Paul Scholes však postřehl, jak by Welbeck mohl současnému týmu z Old Trafford pomoci. „Co se týče United, postrádají energii, kterou jim Danny mohl v útoku jednou dát,“ uvedl pro list The Evening Standard. Tu už jim však nedá, ale bude se jim dnes snažit vstřelit gól a hlavně je porazit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

37. kolo
Články odjinud


Články odjinud