2. února 2016 • 10:13

Rosický je zničený, hlesl Wenger. V Arsenalu jeho zranění nechápou

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nic nepodcenil. Arséne Wenger poslal Tomáše Rosického včas rozcvičit, pořádně protáhnout všechny svaly. Přesto se český veterán v sobotním pohárovém utkání proti Burnley už po čtyřech minutách na hřišti zranil. "Neuvěřitelné, přitom Tomáš se rozhýbával opravdu svědomitě," řekl kouč Arsenalu novinářům před dnešním utkáním se Southamptonem (20:45 ONLINE).



Když Tomáš Rosický vystřídal v 71. minutě mladíka Iwobiho, stadion burácel. Všichni si užívali pohled na hráče, který se po osmi měsících léčby vrátil na trávník. V tu chvíli asi nikdo netušil, že šlo možná o poslední minuty Tomáše Rosického v dresu Arsenalu.

Český záložník sice dohrál zbytek zápasu, nicméně s velkým sebezapřením. Už po čtyřech minutách na place si poranil stehenní sval, první zprávy hovoří o tom, že bude dalších šest týdnů mimo hru.

Pro 35letého Rosického to může mít fatální následky pro zbytek kariéry, v Arsenalu mu po sezoně končí smlouva a těžko dojde k jejímu prodloužení. Ohroženo je i letní mistrovství Evropy.

"Je z toho zničený. Neuvěřitelné," kroutil hlavou trenér Arsenalu Arséne Wenger. "Nikdo nechápe, jak mohlo ke zranění dojít. Hned po poločase jsem mu řekl, ať se jde rozcvičit. Sledoval jsem ho, Tomáš se rozhýbával opravdu svědomitě. Pořád jen sprintoval, sprintoval a zase sprintoval," popsal Wenger.

Jenže Rosického křehké tělo, které výjimečnému hráči výrazně brzdí kariéru, znovu nevydrželo. "Šel na hřiště, po čtyřech minutách se zranil. Díval jsem se na něj a říkal si 'Tomáši, ty nepracuješ správně.' Nedokázal pořádně zvedat nohy, ztratil nějaké míče. To mě překvapilo, protože je to hráč na nejvyšší technické úrovni," konstatoval Wenger.

Český záložník utkání dohrál i přes velkou bolest. "Řekl mi, že nechtěl dolů, protože už jsem nemohl střídat. Přitom se rozcvičoval opravdu pečlivě, přes dvacet minut," mrzelo Wengera.

Od loňského kvalifikačního utkání české reprezentace s Islandem (12.června), kde si poranil koleno, šlo o Rosického první vystoupení v dresu prvního týmu Arsenalu. Teď ale zkušeného hráče čeká další pauza.

"Jde o skvělého hráče, ale jeho kariéru narušilo příliš mnoho zranění," mrzelo Wengera. "Je to ročník 1980, letos mu bude 36. Je to pro něj velice těžké. Doufejme v dobré zprávy, že jeho zranění není špatné tolik, jak se obáváme."

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud