12. srpna 2016 • 05:00

SEDM změn v Premier League: Bude se hrát v pátek, nová jsou i pravidla

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Nová sezona Premier League slibuje hvězdné válkyNová sezona Premier League slibuje hvězdné válkyFOTO: EPA, Reuters

    Pro mnoho fanoušků i expertů to je historická a zlomová sezona. Nový ročník Premier League, který startuje už v sobotu, bude totiž rovněž hvězdnými válkami slavných hráčů i trenérů. Díky obřím příjmům z televizních práv si nyní kluby z Anglie mohou dovolit utrácet velké částky. Premier League ale dozná i další změny. Na ty nejdůležitější a nejzajímavější se podívejte v článku.

  • Premier League v pátek

    Nově se bude hráč nejvyšší anglická liga také v pátek. Konkrétně jeden zápas. V prvním kole to ještě neplatí, ale od druhého ano. Prvním pátečním utkáním bude duel Manchesteru United a Southamptonu, který se hraje 19. srpna od 21:00.

    TOP zákroky sezony v Premier League: Čech vládne výkvětu
    Video se připravuje ...

  • Levnější lístky na venkovní zápasy

    Dlouhodobý problém s vysokými cenami lístků se v Anglii podařilo vyřešit alespoň částečně. Nově bude stát vstupenka pro fanoušky hostujícího týmu do jejich sektoru maximálně 30 liber (960 korun). Například pro příznivce Southamptonu to ale bude díky novému sponzorovi ještě o deset liber méně.

    Foto Reuters

  • Speciální míč

    Tradičně novou podobu dostal také míč. Opět ho vyrobila firma Nike, tentokrát by ale měl mít speciální funkci. Díky „Flow Motion“ bude míč podle sportovní firmy velmi dobře viditelný za všech okolností. Nové jsou také jeho barvy.

    Míč Premier League pro sezonu 2016/2017Foto premierleague.com

  • Konec trojího trestu

    Jednou ze změn pravidel je konec takzvaného trojího trestu. Ten dostal hráč, který fauloval ve svém pokutovém území protihráče v jasné gólové příležitosti (1. penalta, 2. červená karta, 3. trest pro následující zápas či zápasy).

    Foto sport

    Nově ale nebude muset rozhodčí udělit hráči červenou kartu. Pokud tedy nepůjde o vyloženě zákeřný či přehnaně tvrdý faul, může nařídit penaltu a udělit jen žlutou kartu.

  • Červená klidně při rozcvičce

    Rozhodčí dostali od nové sezony Premier League ještě větší možnosti. Hráče mohou nyní trestat za nesportovní chování či jiné prohřešky od prvního vyběhnutí na hřiště až po odchod po závěrečném hvizdu. Teoreticky tak může fotbalista dostat červenou už při rozcvičení.

    Foto ČTK/AP

  • Rozehrávka s jedním mužem

    Toto pravidlo se už představilo v plné kráse na EURO, u nás ho zase využil například Hradec Králové na půdě Bohemians 1905. Rozehrávku na půlce hřiště totiž může nově obstarávat pouze jeden hráč. Konec je povinné první přihrávce dopředu. Fotbalista si může vybrat, zda například rovnou vystřelí, nebo přihraje dozadu.

    Útočník Manchesteru United Zlatan Ibrahimovic slaví gól proti LeicesteruFoto ČTK

  • Konec půlených šál?

    Speciální „půlené“ šály na konkrétní zápas, na kterých jsou vyobrazeny oba týmy a obvykle i datum zápasu, jsou nejen v Premier League velmi oblíbené. Jenže možná právě začal jejich konec.

    Takové šály už možná brzy neuvidímeFoto Reuters

    Londýnská Chelsea totiž oficiálně zakázala prodávat jakékoliv neoficiální výrobky s nápisem „Chelsea“. Klub tím totiž přicházel o hodně peněz. Podle britského deníku Daily Mail je pravděpodobné, že budou „Blues“ následovat i další kluby. V tom případě by byznys s půlenými šálami pomalu skončil.

  • Sestřihy Premier League opět na iSport.cz

    Jedna věc se od nové sezony Premier League každopádně nemění, z čehož mohou mít fanoušci v Česku a na Slovensku radost. Opět totiž na portálu iSport.cz naleznete sestřihy ze všech zápasů Premier League a těšit se můžete také na žebříčky s nejlepšími góly, triky, zákroky brankářů a další zajímavosti.

    TOP 5 gólů sezony v Premier League: Krajule Vardyho dělovka z dálky
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud