13. února 2017 • 14:50

Zlatanova budoucnost v United? Musím nastřílet 100 gólů, vtipkoval

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

35 let, 33 zápasů, 20 gólů. To je aktuální vizitka Zlatana Ibrahimovice v Manchesteru United. Švédský veterán popírá svůj věk, na hřišti řádí jako nezkrotný mladík a odpálkoval všechny debaty, zda zvládne tempo Premier League. Kontrakt na Old Trafford mu ale končí už na konci sezony. Co bude dál? "Ještě není nic dohodnuté," upozornil Zlatan, že stále není jisté prodloužení jeho anglického angažmá.



Tah přivést do Anglie Zlatana Ibrahimovice se José Mourinhovi vydařil. Před finišem sezony je to právě švédský obr, který United táhne svými góly. V premiérové sezoně nastřílel už dvacet gólů, což před startem ročníku čekal málokdo.

V jeho 35 letech už mnozí pochybovali o tom, že zvládne přechod do náročné Premier League. Opatrní byli i v United, kde s útočníkem uzavřeli jednoroční kontrakt s možností opce.

Vzhleden k "Ibrovým" číslům by kontrakt mohl být automaticky prodloužený o jeden rok, nicméně švédský kanonýr zatím popřel, že by už byl s klubem domluvený na pokračování v další sezoně.

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Watford 2:0
Video se připravuje ...

"Je tam něco takového. Musím nastřílet 100 gólů," vtipkoval při odpovědi na dotaz, zda už si zajistil pokračování v rudém dresu. "Podmínky k naplnění opce už jsou splněné. Ale ještě nejsme na ničem dohodnutí. Z mé strany? Počkáme a uvidíme, co se stane," prohlásil Ibrahimovic po sobtní výhře 2:0 nad Watfordem.

V posledním ligovém zápase se sice sám neprosadil, přesto byl u obou branek domácího týmu. Zlatan má pro United momentálně klíčový přínost a všichni v klubu doufají, že švédský veterán bude dál střílet důležité branky.

Jeho vliv na tým opakovaně chválil trenér José Mourinho, jenže si příchod vytáhlého hráče v létě vydupal. Zlatam dál ukazuje, že je i přes pokoročilý fotbalový věk mimořádným hráčem a zvládá i tlak nejnáročnější soutěže světa.

Rashford pro iSport TV: Mourinho se o nás stará. Jak vidí Zlatana a Rooneyho?
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Leicester - Manchester United 0:3. Mistr je bod nad sestupovým pásmem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud