Jakub Dvořák
22. března 2017 • 10:43

Vydra opět v ráži! Dva góly během tří utkání, fanoušci řeší výkony a ne cenu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V kabině zavanul čerstvý vítr, a jako kdyby probral zaseknutou českou mašinu. Anglický druholigový tým před reprezentační pauzou vyměnil trenéra a největší radost měl asi útočník Matěj Vydra. Po nástupu Garyho Rowetta pookřál. Z neoblíbené pozice u lajny se přemístil víc do středu. A podruhé během tří zápasů skóroval.



Minulý rok v létě dalo Derby ostych stranou a za 12,5 milionů liber (cca 400 milionů korun) vykoupilo z Watfordu Matěje Vydru. Tehdejší trenér Nigel Pearson si liboval. Vydra byl pro něho v rozestavení se dvěma klasickými útočníky jasnou volbou. Tedy až do října, kdy se Pearson z lavičky pakoval a do klubu přišel nekompromisní Steve McClaren. Týmu naordinoval systém 4-3-3 a pokud Vydra dostal šanci, byl většinou utopený na levém kraji, což není jeho pozice.

To se samozřejmě projevilo na jeho výkonnosti a minutáž na hřišti klesala. K tomu všemu přišel z Middlesbrough David Nugent, čímž Vydrova konkurence ještě více narostla. Jenže ani McClaren neměl s Derby oslnivé výsledky, a tak se vedení klubu na začátku března rozhodlo pro další změnu.

Ještě před svým odchodem zkoušel McClaren udělat pro záchranu svého křesla cokoliv. Dokonce i začal stavět 24letého rodáka z Chotěboře. A ten se mu odvděčil nejlépe, jak jen mohl. Ve třech zápasech, kdy nastoupil v základní sestavě, vstřelil gól a připsal si jednu asistenci.

"Pět měsíců jsem bojoval o to, abych dal gól. Teď se mi to povedlo, ale musím v tom pokračovat. Jsem útočník a podle gólů jsem hodnocený. Musím se zlepšovat," hodnotil svůj výkon po první trefě od 1. října.

Spoluhráči gratulují Matěji Vydrovi k jeho gólu
Spoluhráči gratulují Matěji Vydrovi k jeho gólu

Nicméně novým trenérem se stal Gary Rowett, který v prosinci skončil jako kouč Birminghamu. Někdejší obránce „The Rams“ se stal celkem pátým koučem v klubu za posledních 13 měsíců. Podstatnější však je, že neignoroval Vydru. S týmem dál hrál systémem 4-2-3-1, který zkoušel v posledních zápasech i McClaren, a byla z toho remíza 2:2 s Nottinghamem Forest. Daleko víc však diváky upoutal výkon jedné z nejdražších posil v historii klubu.

VIDEO: Vydrův gól proti Nottinghamu

Vydra zmizel z pozice křídelního hráče a posunul se za hrota Davida Nugenta a vzájemná spolupráce jim klapala, čehož si všimli i fanoušci. Zatímco dřív zpochybňovali přemrštěnou přestupovou částku, nyní jsou nadšeni. „Opravdu si spolu rozumí,“ napsal jeden z nich na Twitter. „Rowett postavil Vydru na jeho ideální místo v sestavě, hned dal gól a byl pro soupeře postrachem, že by náhoda?“ rýpl si další.

Kouč Rowett: Ve Watfordu byl skvělý

Budoucnost českého útočníka na Park Pride Stadium tak nabírá nový rozměr. Zatímco pod McClarenem prožíval těžké časy, Rowett na něho bude sázet. V době svého příchodu k mužstvu navíc prohlásil, že Vydru moc dobře zná a ví, co v něm je.

„Když si vzpomenu na sezonu 2014/15, kdy byl ještě ve druhé lize ve Watfordu, tak jsem si říkal ‚Wow, to je fakt skvělý hráč‘,“ popsal své dojmy. Tehdy Vydra nastupoval na podobném místě jako v Derby a na hrotu operoval s Troyem Deeneyem. V lize nastřílel 16 branek. „Jenže také šel do Readingu a už na své výkony nenavázal,“ připomněl Rowett. „A já jsem takový kouč, který soudí hráče podle toho, co aktuálně předvádí,“ dodal.

V aktuální sezoně odehrál Matěj Vydra 28 ligových zápasů, nasbíral 1 536 minut a vstřelil čtyři góly. Další zápas čeká Derby hned po reprezentační přestávce, kdy přivítá QPR.

Spoluhráči gratulují Matěji Vydrovi k jeho gólu
Spoluhráči gratulují Matěji Vydrovi k jeho gólu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud