Jakub Dvořák
15. května 2017 • 18:03

Schick na radaru Tottenhamu! Mohl by nahradit nizozemský propadák

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve slunné Itálii o něho vrcholí bitva, na Ostrovech se teprve rozmýšlejí a pomalu monitorují situaci. Podle informací několika britských médií prý Tottenham Hotspur, druhý tým Premier League, pošilhává po českém útočníkovi Sampdorie Janov Patriku Schickovi. O víkendu byli zástupci londýnského klubu na zápase s Chievem.



Zatímco angličtí giganti Manchester United, Arsenal a další jsou spojováni se světovými hvězdami, klub ze severu Londýna si jde svojí cestou. Griezmann , Belotti či Lacazette? To není nic pro nás, zní z klubu. Majitel Daniel Levy se nehodlá pouštět do velkých finančních operací.

Schickovi vidí perspektivního, levnějšího a univerzálnějšího hráče, než by získal v jiných ostřílených borcích. Navíc posílení ofenzivních řad jeho mužstvo nutně potřebuje. V současné chvíli visí všechny góly na bedrech anglického reprezentanta Harryho Kanea.

Letní akvizice z nizozemského AZ Alkmaar Vincent Janssen se Spurs nepovedla. Ačkoliv brzy 23letý útočník přicházel s pověstí střelce, nastřádal ve 24 zápasech (1 199 minut) pouhé dva góly, z toho jeden byl z penalty. Přitom stál 17 milionů liber (529 milionů korun).

Patrik Schick měl odmítnout lepší smlouvu od Sampdorie
Patrik Schick měl odmítnout lepší smlouvu od Sampdorie

To Schick je jiný kalibr. Ve své první sezoně v Serie A odehrál 1 338 minut, trefil se celkem jedenáctkrát a dvě trefy přidal v poháru. Navíc umí nastoupit na více postech. Problém mu kromě hrotu neděla hrát na křídle či pozice staženého útočníka. Vyniká rychlostí, skvělou kopací technikou a nebojí se na hřišti předvést netradiční řešení.

I proto na něho prestižní britský deník The Guardian ukázal jako na možnou posilu Tottenhamu. Ostatně klub už jej nechal několikrát skautovat. Naposledy tomu tak bylo v nedělním utkání Sampdorie proti Chievu, kdy Schick odehrál celé utkání, ale mezi střelce se nezapsal.

Tottenham však není jediný zájemcem. V Itálii se denně spekuluje o tom, kdo ho z Janova vykoupí. Silnými hráči v této partii jsou Juventus, Inter a Neapol.

Vše se bude odvíjet od toho, zda český reprezentant přistoupí na vylepšení současné smlouvy v klubu a bude souhlasit i s navýšením prodejní klauzule, která je nyní stanovena na 25 milionech eur (661 milionů korun). Klub se dle vyjádření prezidenta Massima Ferrera snaží o dvojnásobnou částku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud