15. srpna 2017 • 13:54

Na Schicka se ptal Dortmund i Neapol. Odmítl je kvůli Interu, tvrdí reportér

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Budoucnost Patrika Schicka? S největší pravděpodobností i nadále v Itálii, avšak s tím rozdílem, že přístavní Janov vymění za město módy Milán a oblékne dres tamního Interu. Informuje o tom renomovaný televizní reportér Gianluca Di Marzio. Zároveň však prosákly na veřejnost informace, že se na poslední chvíli na českého útočníka vyptávaly Borussia Dortmund a Neapol. Oba celky však mají smůlu.



„Jsme teprve na startovní čáře, přestupové období končí až 31. srpna,“ uvedl před týdnem pro iSport.cz Schickův agent Pavel Paska po zdařilé kontrolní lékařské prohlídce. Uběhlo však pár dní a zdá se, že kolem reprezentačního útočníka je jasno. Alespoň to tak vidí dle svých informací reportér Gianluca Di Marzio.

I proto prý Schick s díky odmítl čerstvé nabídky Dortmund a Neapol. Jeho hlava už je nastavená tak, že bude hrát za Inter.

V případě BVB by transfer dával smysl. V létě se klubu ujal nizozemský trenér Peter Bosz, který rád pracuje s mladými hráči a nebojí se jim dát prostor. Dokázal to ostatně s Ajaxem Amsterdam, který dovedl až do finále Evropské ligy. V jeho sestavě byli pouze dva hráči starší 25 let, z toho pouze jeden třicátník.

Patrik Schick by mohl zakotvit v Interu Milán
Patrik Schick by mohl zakotvit v Interu Milán

Neapol je v trochu odlišné situaci. Ambiciózní tým skončil v minulé sezoně na třetí příčce a o postup do Ligy mistrů si to rozdá s Nice.

Neapolská hra je založena na kombinačním fotbale. Hráči se nebojí pomocí rychlých přihrávek přelstít soupeře ani ve vlastním pokutovém území. Mnoho expertů považuje hru Neapole za jednu z nejlepších na Apeninském poloostrově. Schick by do systému trenéra Maurizia Sarriho padl jako ulitý. Navíc by měl i šanci se prosadit.

Nicméně ani jednu z nabídek český fotbalista nepřijal a to údajně proto, že je již dopředu domluvený s Interem. Podle italských médií chybí už jen oficiální potvrzení transferu. Navíc velkým přáním 21letého útočníka bylo setrvat v Serii A. Schick se necítl na přesun do jiné země a další adaptaci v nové soutěži.

Nabídka Interu vypadá velmi štědře. Na stole údajně leží lukrativní pětiletý kontrakt s ročním platem dva miliony eur (52,3 milionu korun). Schick by se v případě přestupu za částku okolo 30,5 milionů eur (797 milionů korun) stal druhým nejdražším českým fotbalistou historie.

Sledujte všechny přestupy a spekulace ONLINE ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud