12. prosince 2017 • 04:55

Nedvěd o hvězdách Juventusu: Proč sedí 15. hráč ze Zlatého míče?

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejradši by jej vykoupila půlka Evropy. Cenovka Paula Dybala začíná na 70 milionech eur (1,7 miliardy korun). Jenže v Juventusu momentálně řeší jiné starosti. Argentinský fotbalista v posledních zápasech nehrál dobře, dokonce se neobjevil v základní sestavě ani ve šlágru s Interem Milán. Situaci musel uklidňovat až viceprezident klubu Pavel Nedvěd. „Je mu 24 let. V jeho věku je běžné, že střídáte dobré okamžiky s horšími,“ uvedl. Přitom před pár dny se talentovaný záložník umístil na 15. místě v anketě Zlatý míč.



Rozhodně to není jeho nejhorší sezona v dresu „Staré dámy“. Paulo Dybala už nyní po 23 zápasech atakuje hranici vstřelených branek, které dosáhl za celý minulý ročník. Jenže svoji výkonnost nedokáže udržet konstantní. Herní výkyvy jsou znát.

Dybala v Juventusu (17/18)
Serie A 16 /12 
Liga mistrů 6 /0
Superpohár 2 góly

I proto udělal trenér Juventusu Massimiliano Allegri opatření. Argentinského kouzelníka zařadil mezi náhradníky. Ne však v obyčejném duelu, ale přímo pro šlágr s Interem Milán. Okamžitě vzplanuly spekulace, debaty a tvrzení, že to je jasný signál. Dybala zmizí. Získá ho Barcelona, nebo Real Madrid? ptala se italská média.

Viceprezident a bývalá hráčská ikona v jednom Pavel Nedvěd všechny vyvedl z omylu. Po losu osmifinále Ligy mistrů, který italskému klubu přiřkl Tottenham, Dybalovo zařazení na lavičku uvedl na pravou míru.

„Pro to, aby dosáhl na úplně maximum svého potenciálu, musí obětovat spoustu věcí v soukromém životě, ale i na hřišti. Je mu teprve 24 let. V jeho věku je běžné, že hráč střídá dobré okamžiky s horšími,“ řekl český internacionál.

Podle něho by to samé rozhodnutí trenér Allegri udělal i v případě jiných hvězd turínského klubu. „Chová se ke všem stejně. Pokud by třeba Higuaín, nebo Mandžukič, nebyli ve formě, půjdou na lavičku také. V základu hraje ten, kdo má formu. To je ve fotbale nejdůležitější,“ pokračoval.

Spekulace o Dybalově odchodu však rázně zamítl. „Paulo moc dobře ví, že klub stojí za ním. Vždycky je mu připraven nápomoci a podpořit jej.“

Paulo Dybala byl nezvykle pro šlágr s Interem pouze mezi náhradníky
Paulo Dybala byl nezvykle pro šlágr s Interem pouze mezi náhradníky

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud