18. dubna 2015 • 10:59

Hušbauer a Zeman pod palbou! Na trénink vtrhli fanoušci, prý padly facky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na páteční trénink fotbalistů Cagliari vtrhla skupina nespokojených ultrapravicových fanoušků a pozurážela hráče i trenéry v čele se Zdeňkem Zemanem. Zhruba třicítka osob se dostala do tréninkového střediska, kde se tým připravoval na nedělní zápas s Neapolí. Podle některých italských médií došlo i k násilnostem, to ale klub nepotvrdil.



"Skupina fanoušků začala protestovat, křičet a dožadovali se rozhovoru s hráči. Došlo na velmi tvrdou konfrontaci, ale bez fyzického kontaktu," řekl listu Gazzetta dello Sport prezident sardinského klubu Tommaso Giulini.

Podle listu Gazzetta dello Sport však k fyzickému napadení došlo, když se někteří z hráčů otočili k fanouškům zády. Jako první byl atakován mladý obránce Nicola Murru, jenž dostal facku. Poté byli údajně napadeni ještě dva hráči a na řadu přišly potyčky ultras s členy realizačního týmu. Trenér Zeman poté trénink po pouhých dvaceti minutách ukončil.

Fanoušci přišli vyjádřit svoji nespokojenost s výsledky mužstva. Cagliari, kde od ledna hostuje ze Sparty Josef Hušbauer, akutně hrozí sestup ze Serie A. V dvacetičlenné tabulce je předposlední a osm kol před koncem jej dělí osm bodů od nesestupové pozice. Momentálně má na kontě deset zápasů bez výhry a v tomto období tým získal jen dva body z možných třiceti.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud