12. července 2017 • 09:04

S Daridou bude hrát Klinsmann! Syn německého kanonýra podepsal v Hertě

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Syn někdejšího kanonýra Jürgena Klinsmanna Jonathan uspěl na zkoušce v Hertě Berlín. Dvacetiletý fotbalový brankář podepsal s šestým týmem uplynulého ročníku bundesligy smlouvu. Její délka nebyla zveřejněna.



Syn mistra světa i Evropy a později trenéra byl v klubu na zkoušce několik dnů. Nyní se stal spoluhráčem mimo jiné českého záložníka Vladimíra Daridy . Slavné jméno Klinsmann se v německé lize objeví po 20 letech, kdy Jürgen odešel z Bayernu Mnichov do Itálie.

"Jonathan nás přesvědčil svými schopnostmi, charismatem i ambicemi. Zakotví u nás a bude se krok za krokem rozvíjet," uvedl manažer berlínského klubu Michael Preetz. Mladého hráče chválil i kouč brankářů Zsolt Petry. "Vyřazuje klid i sebevědomí. Má velmi dobrou pravou nohu a je technicky i fyzicky na velmi dobré úrovni," řekl.

Jürgen Klinsmann zaslal synovi gratulaci přes twitter. "Celá rodina je na něj velmi hrdá," napsal někdejší skvělý fotbalista a později kouč reprezentace Německa a USA.

Klinsmann mladší dosud chytal za univerzitní tým California Golden Bears. S výběrem USA startoval na nedávném mistrovství světa fotbalistů do 20 let. V berlínském klubu bude trojkou za Runem Jarsteinem a Thomasem Kraftem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud