21. srpna 2016 • 20:52

Novák se trefil proti soupeři Sparty, Anderlecht jen remizoval

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sönderjyske remizovali v šestém kole dánské ligy na hřišti Midtjyllandu 2:2. Soupeř Sparty ze 4. předkola Evropské ligy směřoval po gólu českého obránce domácích Filipa Nováka z 57. minuty k porážce, v nastavení však získal teprve třetí bod v sezoně díky vlastní brance Kiana Hansena. V základní sestavě Midtjyllandu nastoupil také Václav Kadlec. Nerozhodný výsledek uhrál o víkendu také Anderlecht Brusel před odvetou se Slavií.



Sönderjyske přitom šlo rychle do vedení, už v osmé minutě se prosadil Nicolaj Madsen. Jenže po čtvrthodině hry si dal vlastní gól Pierre Kanstrup. V úvodu druhého poločasu se pak prosadil Novák. Pro bývalého hráče Jablonce to byl druhý gól v šesti ligových utkáních v sezoně, dva přesné zásahy si připsal také v zápasech 3. předkola Evropské ligy proti Videotonu.

Už to vypadalo, že si soupeř Sparty připíše čtvrtou porážku v šesti zápasech, jenže v nastaveném čase zařídil remízový výsledek Hansenův vlastní gól. To už na hřišti nebyl Kadlec, jenž v 84. minutě střídal.

Sönderjyske tak do čtvrteční odvety se Spartou na Letné půjde v lepším rozpoložení, než v jakém nastoupilo do úvodního zápasu předkola. Před ním podlehlo Bröndby Kodaň 0:4. Proti Midtjyllandu nastoupilo v sestavě: Skender - Pedersen, Kanstrup, Maak, Dal Hende - Hedegaard (71. Uhre), Guira, Drachman (63. Mattila), Madsen (63. Klove), Absalonsen - Okwi.

Anderlecht dostal gól jako Slavia

Fotbalisté Anderlechtu, které ve čtvrtek čeká po vítězství 3:0 v prvním zápase odvetase Slavií, podruhé za sebou v belgické lize remizovali. Ve čtvrtém kole nejvyšší soutěže hráli s Eupenem 2:2, ačkoliv dvakrát vedli. O vítězství je připravil smolný odraz míče od gólmana v závěru zápasu. V tabulce jim patří druhé místo se ztrátou dvou bodů na vedoucí Waregem.

Anderlecht šel do vedení v 21. minutě po trefě Diega Capela, krátce před koncem poločasu ale inkasoval. Náskok opět získal hned po přestávce díky gólu Lukasze Teodorczyka, jenž se prosadil i v úvodním duelu se Slavií.

Deset minut před koncem se však míč po střele do tyče odrazil od gólmana Davyho Roefa do branky Anderlechtu podobně, jako dostala gól právě Slavia v domácím zápase předkola Evropské ligy, který nakonec prohrála 0:3.

Trenér René Weiler proti Eupenu vyslal tým v sestavě: Roef - Badji, Mbodji, Nuytinck, Deschacht (79. Heylen) - Tielemans, Hanni, Dendoncker - Chipciu (60. Doumbia), Teodorczyk, Capel (70. Sowah Adjei).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud